search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 03:41
MENU CLOSE

Gentlemen, start your engines – Όλες οι αλλαγές στη Φόρμουλα 1 (Video)

14.03.2014 12:10
Gentlemen, start your engines – Όλες οι αλλαγές στη Φόρμουλα 1 (Video) - Media

 Είναι από τα πιο δημοφιλή σπορ στον κόσμο. Η Φόρμουλα 1 συγκινεί εκατομμύρια θεατές –είτε στις πίστες που φιλοξενούν τους αγώνες, είτε στις τηλεοράσεις.

 Είναι από τα πιο δημοφιλή σπορ στον κόσμο. Η Φόρμουλα 1 συγκινεί εκατομμύρια θεατές –είτε στις πίστες που φιλοξενούν τους αγώνες, είτε στις τηλεοράσεις.
 
Αύριο ξεκινά η νέα σεζόν, με τα δοκιμαστικά στην πίστα «Άλμπερτ Παρκ» της Μελβούρνης και την Κυριακή είναι το κυρίως μενού με τον πρώτο αγώνα της χρονιάς.
 
Ένα ξεκίνημα που γίνεται στη σκιά της περιπέτειας του μεγαλύτερου οδηγού όλων των εποχών αφού το δράμα του Μίκαελ Σουμάχερ δεν αφήνει ασυγκίνητο κανένα που ασχολείται με το σπορ.
 
Η εφετινή χρονιά αναμένεται πολύ καλύτερη από την περσινή –όσον αφορά τουλάχιστον το θέαμα και τον ανταγωνισμό. Η Red Bull κυριάρχησε κατά κράτος πέρυσι αφού η διαφορά του μονοθεσίου της από τα άλλα ήταν όπως αυτή ενός γρήγορου συμβατικού αυτοκινήτου με μια νταλίκα.

Οι αλλαγές στους κανονισμούς ήταν πολλές και σημαντικές. Με εμφανή σκοπό να επαναφέρουν τον ανταγωνισμό και να δώσουν στο σπορ την αίγλη του παρελθόντος, οι ιθύνοντες προσπάθησαν να «φρενάρουν» την απόλυτη κυριαρχία της αυστριακής εταιρείας και τον περίπατο του Σεμπάστιαν Φέτελ.
 
Ο Γερμανός παγκόσμιος πρωταθλητής παρέμεινε φυσικά στο τιμόνι της Red Bull αλλά άλλαξε παρτενέρ αφού ο Ουέμπερ πήγε στο ράντσο του στην Αυστραλία. Ο επίσης Αυστραλός Ντανιέλ Ρικιάρντο θα είναι ο δεύτερος οδηγός των «ταύρων».
 
Η Φεράρι επιθυμεί να επιστρέψει στην κορυφή και πλαισίωσε τον Φερνάντο Αλόνσο με τον εξαιρετικά ικανό Κίμι Ραϊκόνεν. Η «σκουντερία» έχει το καλύτερο δίδυμο πιλότων – το θέμα είναι σε τι κατάσταση θα είναι το μονοθέσιο.
 
Τρίτος πόλος είναι η Μερτσέντες. Ο Λιούις Χάμιλτον και ο Νίκο Ρόσμπεργκ μπορούν να την οδηγήσουν σε επιτυχίες και αν απειλήσουν τα δύο φαβορί.
 
Οι υπόλοιπες ομάδες:
Μακλάρεν: Μπάτον – Μάγκνουσεν
Λότους: Γκροζάν – Μαλντονάδο
Σάουμπερ: Σούτιλ, Γκουτιέρεζ
Ουίλιαμς: Μάσα, Μπότας
Φορς Ίντια: Πέρεζ, Χούλκενμπεργκ
Κάτερχαμ: Κομπαγιάσι, Έρικσον
Τόρο Ρόσο: Βερνιέ, Κιβάτ
Μαρούσια: Τσίλτον, Μπιανκί
 
Στο καταπληκτικό βίντεο που δημιούργησε η Red Bull μπορείτε να δείτε αναλυτικά και με τον πλέον κατατοπιστικό τρόπο, όλες τις αλλαγές στους κανονισμούς.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15