search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:44
MENU CLOSE

«Πέρασε» του ΠΑΣΟΚ!

13.03.2014 14:47
«Πέρασε» του ΠΑΣΟΚ! - Media

Σε άτακτη υποχώρηση προκειμένου να μην υπάρξει ενδοκυβερνητική εμπλοκή με το ΠΑΣΟΚ υποχρεώθηκε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης αποσύροντας το άρθρο 8 του νομοσχεδίου για τις συγχωνεύσεις φορέων του δημοσίου, το οποίο προέβλεπε την κατάργηση του  Ε.Ι.Ε.Α.Δ.

Σε άτακτη υποχώρηση προκειμένου να μην υπάρξει ενδοκυβερνητική εμπλοκή με το ΠΑΣΟΚ υποχρεώθηκε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης αποσύροντας τελικά το άρθρο 8 του νομοσχεδίου για τις συγχωνεύσεις φορέων του δημοσίου, το οποίο προέβλεπε την κατάργηση του  Εθνικού Ινστιτούτου Εργασίας Ανθρωπίνου Δυναμικού.

Είχε προηγηθεί η απειλή – προειδοποίηση του ΠΑΣΟΚ για την κατάθεση ονομαστικής ψηφοφορίας, που θα οδηγούσε σε καταψήφιση της διάταξης.

Οι ενστάσεις του ΠΑΣΟΚ δεν κάμφθηκαν έτσι με παρέμβαση του Μεγάρου Μαξίμου αποσύρθηκε το επίμαχο άρθρο, καθώς δεν υπήρχε η απαιτούμενη πλειοψηφία από τη στιγμή που δεν θα ψήφιζε το ΠΑΣΟΚ.

Το ενδιαφέρον τώρα στρέφεται στις ονομαστικές ψηφοφορίες που θα ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ για μία σειρά από άρθρα καθώς ήδη ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής Απ. Κακλαμάνης δεν θα ψηφίσει το άρθρο 17 για την κατάργηση της Διεθνούς Ακαδημίας Ελευθερίας στο Μεσολόγγι ενώ ανακοίνωσε ότι σε ένδειξη διαμαρτυρίας θα απουσιάζει από τις ψηφοφορίες επί των τροπολογιών.

Τέλος, «δύσκολα» στην κυβέρνηση βάζει και ο Νικήτας Κακλαμάνης ο οποίος έκανε λόγο για «φωτογραφική» υπουργική τροπολογία ενώ αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να καταψηφίσει άλλη υπουργική τροπολογία αν δεν διορθωθεί. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15