search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 09:59
MENU CLOSE

Ρεβίθια φούρνου με λιαστή ντομάτα και σπανάκι

13.03.2014 22:00
oldphotosrevithia1394734306.jpg

Θρεπτικό, νηστίσιμο και σε πρωτότυπη εκδοχή! Άλλωστε, κανείς δεν πρέπει να παραλείπει τα όσπρια από τη διατροφή του, τουλάχιστον 1 φορά τη βδομάδα.

Θρεπτικό, νηστίσιμο και σε πρωτότυπη εκδοχή! Άλλωστε, κανείς δεν πρέπει να παραλείπει τα όσπρια από τη διατροφή του, τουλάχιστον 1 φορά τη βδομάδα.
 
ΜΕΡΙΔΕΣ: 4
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 1 ΩΡΑ ΚΑΙ 10 ΛΕΠΤΑ

Υλικά
300 γρ. ρεβίθια
1 κρεμμύδι
100 γρ. λιαστές ντομάτες, στραγγισμένες από τα υγρά τους
4 ντομάτες ώριμες
1 σκελίδα σκόρδο
200 γρ. φύλλα baby σπανάκι
1 κ. γ. ζάχαρη
1 κ.γ. βασιλικός ξερός
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Μουλιάζουμε τα ρεβίθια από το προηγούμενο βράδυ. Βράζουμε τα ρεβίθια σε κατσαρόλα για 45 περίπου λεπτά και αλλάζουμε δύο φορές το νερό πριν παραμαλακώσουν.

Εν συνεχεία ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες και τις κόβουμε σε κυβάκια, ψιλοκόβουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι και τις λιαστές ντομάτες.

Σε ένα ξεχωριστό κατσαρολάκι, φτιάχνουμε την  κόκκινη σάλτσα. Αφού ζεσταθεί λίγο ελαιόλαδο, ρίχνουμε το κρεμμυδάκι, την ντομάτα και προσθέτουμε 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη και 1 κουταλάκι του γλυκού βασιλικό. Καρυκεύουμε με αλατοπίπερο και αφήνουμε τη σάλτσα να πάρει μια βράση, να δέσει και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Τέλος, αραδιάζουμε σε ταψί τα ρεβίθια με λίγο ελαιόλαδο, τις ψιλοκομμένες λιαστές ντομάτες, το σκόρδο και τη σάλτσα ντομάτας, το σπανάκι, αλατοπιπερώνουμε και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 20 λεπτά με μισό λίτρο νερό. Αν χρειαστεί λίγο παραπάνω, το προσθέτουμε κατά το ψήσιμο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 09:54