search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 07:41
MENU CLOSE

Europa League: «Αέρας» Μπενφίκα, Λιόν και Βαλένθια

14.03.2014 07:41
Europa League: Πρεμιέρα με φιλοδοξίες για ΠΑΟ, ΠΑΟΚ και Αστέρα Τρίπολης - Media

Μπενφίκα, Λιόν, Βαλένθια και Μπέτις απέκτησαν σαφές προβάδισμα πρόκρισης στα προημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ, μετά τη διεξαγωγή των πρώτων αναμετρήσεων στη φάση των «16».

Μπενφίκα, Λιόν, Βαλένθια και Μπέτις απέκτησαν σαφές προβάδισμα πρόκρισης στα προημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ, μετά τη διεξαγωγή των πρώτων αναμετρήσεων στη φάση των «16».
 
Οι «Αετοί της Λισσαβόνας» πήραν μεγάλη νίκη στο Λονδίνο απέναντι στην Τότεναμ με 3-1 (30΄ Μορένο, 58΄, 84΄ Λουϊζάο – 64΄ Έρικσεν), η Λιόν συνέτριψε στη Γαλλία τους Τσέχους της Βικτόρια Πλζεν με 4-1 (12΄,70΄ Φοφανά, 53΄ Λακαζέτ, 61΄ Μβουεμπά – 3΄ Χόραβα), ενώ η υποψήφια για υποβιβασμό στην Ισπανία Μπέτις νίκησε μέσα στο «Σάντσεθ Πιθχουάν» 2-0 τη συμπολίτισσα Σεβίλλη στο ανδαλουσιανικό ντέρμπι, χάρις στα γκολ των Μπαπτιστάο (15΄) και Σεβίγια (77΄).
 
Στον άλλο «εμφύλιο» της βραδιάς, η Γιουβέντους δεν κατόρθωσε να κάμψει την αντίσταση της Φιορεντίνα, με τους «βιόλα» να αποσπούν ισοπαλία 1-1 καθώς ισοφάρισαν με τον Γκόμεζ (79΄) το γκολ του Βιντάλ από το 3ο λεπτό, ενώ με πέναλτι του Άρον Γιόχανσον στο 29΄ η Άλκμααρ νίκησε 1-0 στην Ολλανδία τη ρωσική Άνζι.
 
Στην Ελβετία Βασιλεία και Σάλτσμπουργκ έμειναν στο 0-0 και τα πάντα θα κριθούν στη ρεβάνς της Αυστρίας, ενώ η Πόρτο νίκησε 1-0 τη Νάπολι στο «Ντραγκάο» με γκολ του Τζάκσον Μαρτίνες στο 57ο λεπτό, αλλά το αποτέλεσμα δεν τη διασφαλίζει ενόψει του επαναληπτικού στο «Σάο Πάολο».
 
Αντίθετα, η Βαλένθια πέρασε με άνεση από τη Βουλγαρία επικρατώντας της Λουντογκόρετς 3-0 με γκολ των Μπαραγκάν (5΄), Καρτάμπια (33΄) και Σεντέρος (59΄), δίνοντας χαρακτήρα τυπικής διαδικασίας στη ρεβάνς στο «Μεστάγια».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 07:40