search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 00:24
MENU CLOSE

Οι «58» κι ο Βενιζέλος

14.03.2014 22:00
oldphotospod_1303_062_cmyk1394793463.jpg

Αν παρατηρήσει κανείς τις εξελίξεις στον λεγόμενο χώρο της Κεντροαριστεράς, δηλαδή ακριβέστερα της σοσιαλδημοκρατίας, διακρίνει ένα παράδοξο.

Αν παρατηρήσει κανείς τις εξελίξεις στον λεγόμενο χώρο της Κεντροαριστεράς, δηλαδή ακριβέστερα της σοσιαλδημοκρατίας, διακρίνει ένα παράδοξο. Τα κόμματα που την εκπροσωπούν έχουν εξαφανιστεί δημοσκοπικά τη στιγμή που ταυτόχρονα ένα γεμάτο και άνετο 35%, που ανήκει αποκλειστικά σε αυτό τον πολιτικό χώρο, δεν τοποθετείται εκλογικά, γιατί δεν αντιπροσωπεύεται από κανένα κόμμα! Σε αυτό το ποσοστό ανήκουν ευρύτερα ιδεολογικά και όσοι απέμειναν στο ΠΑΣΟΚ, τη ΔΗΜΑΡ αλλά και σε όσους δηλώνουν «παρών» στο νέο κόμμα του Θεοδωράκη. Αν μάλιστα βρεθεί το κατάλληλο πρόσωπο και μια συνεκτική ιδεολογική πλατφόρμα, τότε η λεγόμενη σοσιαλδημοκρατία μπορεί άνετα να αποσπάσει σημαντικό αριθμό ψηφοφόρων και από τα υπόλοιπα κόμματα, κυρίως δε από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο, τα κόμματα και οι μηχανισμοί τους δεν δημιουργούνται ούτε μέσω υπογραφών, όσο βαρυσήμαντες και σημαντικές κι αν είναι, όσο κι αν οι περισσότερες απ’ αυτές είναι ό,τι καλύτερο διαθέτει η χώρα, ούτε και με προσωπικές επαφές επώνυμων που αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες. Αυτό έγινε περισσότερο από φανερό με την Κίνηση των 58, η οποία αρχικά έδειξε να είναι ελπιδοφόρα, για να καταλήξει μέσα από μια σειρά διεργασιών να αποτελέσει άλλοθι του τραγικού Βενιζέλου, ο οποίος είναι πλέον εμφανές ότι δεν είναι ικανός να αντιστρέψει τη σε βάρος του κατάσταση. Αν είναι, φίλοι και σύντροφοι των «58», ο ψηφοφόρος να ξαναβλέπει σε μια νέα κίνηση τον Βενιζέλο και τον Λοβέρδο (που οφείλουν να καταλάβουν κι οι ίδιοι ότι ρίσκαραν και έχασαν στο φλερτ τους με την εξουσία της αρχηγίας – πρωθυπουργίας), γιατί να μη στηρίξει απευθείας το ΠΑΣΟΚ; Αν ήταν να ψηφίσει κανείς ΠΑΣΟΚ, θα το έκανε από μόνος του κι όχι μέσω της Ελιάς και των παραφυάδων αυτής. Κοντολογίς, αυτή η Κίνηση των 58 μοιάζει ιδιαίτερα ανέτοιμη στην παρούσα περίοδο να αντιμετωπίσει το εκλογικό σώμα σαν ένας ισχυρός πόλος του πολιτικού συστήματος και καλό είναι να επαναπροσδιοριστεί με περισσότερο πρακτικούς πολιτικούς όρους και με λιγότερη συνεδριακή νοοτροπία, όπου γράφονται και σβήνονται κείμενα και διακηρύξεις και υπογράφονται κινήσεις και τάσεις.
Ο χώρος αυτός είναι μακράν πλειοψηφικός, εκφράζει τη συντριπτική θέληση των πολιτών και στην παρούσα φάση στερείται πειστικής εκπροσώπησης…

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 00:21