search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 14:09
MENU CLOSE

Δεν ησυχάζει το Εθνικό

14.03.2014 22:00
Δεν ησυχάζει το Εθνικό - Media

Εν μέσω νέων κλυδωνισμών βρίσκεται (και πάλι) το Εθνικό Θέατρο. Αιτία; Μία παράσταση και το πότε θα ρίξει την αυλαία της.

Εν μέσω νέων κλυδωνισμών βρίσκεται (και πάλι) το Εθνικό Θέατρο. Αιτία; Μία παράσταση και το πότε θα ρίξει την αυλαία της. Ο λόγος για το «Έτσι είναι αν έτσι νομίζετε» του Πιραντέλο, που παίζεται σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καραντζά στην Κεντρική Σκηνή. Με ένα ποστάρισμα στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook (νέοι τρόποι μιας νέας εποχής) ο σκηνοθέτης της παράστασης ανακοίνωσε το – πρόωρο – κατέβασμα της παράστασης στις 23.3 (αντί για 13.4), ενώ έδωσε και μια οργισμένη συνέντευξη κατηγορώντας το Εθνικό πως «τέτοιες σκέψεις και αποφάσεις παραπέμπουν σε αλήστου μνήμης πολιτεύματα». Από πλευράς Εθνικού τηρείται σιγή ασυρμάτου, με τις πληροφορίες να λένε ότι υπήρχαν σκέψεις για κατέβασμα της παράστασης, αλλά δεν έχει ληφθεί (μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές) καμία απόφαση. Επίσημη ανακοίνωση θα βγει την ερχόμενη εβδομάδα. Επικοινωνιακά αργοπορημένη θα είναι πάντως. Όσο για τον Δημήτρη Καραντζά, έναν άνθρωπο 26 χρόνων, με ταλέντο που του ανοίγει πολύ δρόμο μπροστά του, δρόμο που τον οδηγεί και στην Επίδαυρο φέτος το καλοκαίρι (ο νεότερος σκηνοθέτης που θα ανεβάσει παράσταση στο αρχαίο θέατρο), θα μπορεί να διαχειριστεί και να διεκδικεί το δίκιο του πιο ουσιαστικά.

Στο μεταξύ ο Βασίλης Βαφέας έκανε γνωστές τις προθέσεις του να προχωρήσει σε αγωγή κατά του Εθνικού. Ήδη έχουν γίνει οι πρώτες επαφές μέσω δικηγόρων, ενώ απέρριψε πρόταση να αποζημιωθεί για τη δουλειά που ανέλαβε (σ.σ.: αντικαταστάθηκε στη σκηνοθεσία της «Πρόβας Νυφικού» από τον Σωτήρη Χατζάκη) με 10.000 ευρώ. Η αγωγή του δεν έχει φτάσει ακόμη στα γραφεία του Εθνικού Θεάτρου, ωστόσο διευκρινίζεται πως «δεν χαρίζουμε την παράσταση. Θα προασπίσουμε τα δικαιώματα του Εθνικού. Από τη δουλειά του κ. Βαφέα δεν έχει διατηρηθεί ούτε μισή σκηνή, η παράσταση έχει ξαναστηθεί εκ νέου και φέρει τη σκηνοθετική σφραγίδα του κ. Χατζάκη 100%. Σε αυτό είμαστε όλοι μαζί, όλος ο θίασος», μας διευκρίνισε ο αναπληρωτής διευθυντής του Εθνικού  κ. Κούφαλης.

Την περασμένη Δευτέρα έγινε η απονομή των Βραβείων Χορν, όπου αναδείχτηκε νικητής ο Γιώργος Χρυσοστόμου (για την ερμηνεία του στο εξαιρετικό περσινό «Μίστερο Μπούφο») στη φετινή, 14η διοργάνωση.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 14:09