search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 22:13
MENU CLOSE

Στον «αέρα» οι εκπαιδευτικοί

14.03.2014 12:34
Στον «αέρα» οι εκπαιδευτικοί - Media

«Άκαρπη» ήταν για ακόμη μία φορά η συνάντηση του υπουργού Παιδείας με τους εκπροσώπους των εκπαιδευτικών που είναι σε διαθεσιμότητα.

 
«Άκαρπη» ήταν για ακόμη μία φορά η συνάντηση του υπουργού Παιδείας με τους εκπροσώπους των εκπαιδευτικών που είναι σε διαθεσιμότητα.
 
Οι συνδικαλιστές της ΟΛΜΕ επανέλαβαν το αίτημά τους να μην απολυθεί κανένας εκπαιδευτικός, με τον υπουργό να τονίζει πως θα περάσει τροπολογία στο άρθρο 41 (για τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις) προκειμένου να μην απολυθούν οι καθηγητές, που έχουν κάνει αίτηση για τις θέσεις που έχει προκηρύξει.
 
«Αυτή τη στιγμή όμως αν περάσει αυτή η τροπολογία τουλάχιστον 50 με 60 άτομα απολύονται το Σάββατο γιατί ο υπουργός δεν είχε βγάλει προκηρύξεις για όλες τις ειδικότητες ο υπουργός. Επομένως, αυτά τα άτομα  που δεν έκαναν αίτηση και βρίσκονται αυτή τη στιγμή στον αέρα. Εμείς ζητήσαμε να προκηρυχτούν 200 νέες θέσεις για να μπορούν να κάνουν όλοι οι αίτηση», δήλωσε χαρακτηριστικά στο «Π» ο εκπρόσωπος των εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα, Νίκος Κικάκης. Η ΟΛΜΕ, πάντως, προς το παρόν, τηρεί στάση αναμονής και περιμένει τις εξελίξεις μέχρι τις 22 Μαρτίου.
 
 Κι αυτό γιατί, σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Παιδείας θα συναντηθεί τη Δευτέρα με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, προκειμένου να συζητήσουν επί του θέματος και να τον ενημερώσει σχετικά με τις επόμενες κινήσεις του. Μία από αυτές θα είναι η ψήφιση της τροπολογίας στο άρθρο 41 το βράδυ της Τρίτης στη Βουλή.
 
Πάντως, σημαντικό ρόλο στη διαπραγμάτευση φαίνεται πως θα παίξει και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος, παρά τα πολλά αιτήματα των εκπαιδευτικών, δεν έχει δεχτεί να τους συναντήσει προκειμένου να συζητήσουν για τις απολύσεις.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 22:12