search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 08:41
MENU CLOSE

Βρούτσης: Σε χρηματιστηριακή εταιρεία η περιουσία των ταμείων – Στις 5 μονάδες η μείωση των εργοδοτικών εισφορών

14.03.2014 15:57
Βρούτσης: Σε χρηματιστηριακή εταιρεία η περιουσία των ταμείων – Στις 5 μονάδες η μείωση των εργοδοτικών εισφορών - Media

Τα ακίνητα των ταμείων «πρέπει να περάσουν σε μια χρηματιστηριακή εταιρεία για να τα αξιοποιήσει», ανέφερε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης. Στόχος να μειωθεί κατά 5 μονάδες η εργοδοτική εισφορά προς το ΙΚΑ
 
 

 
«Καταγράψαμε όλα τα ακίνητα των ασφαλιστικών ταμείων που είναι ανεκτίμητης αξίας. Αυτά πρέπει να περάσουν σε μια χρηματιστηριακή εταιρεία για να τα αξιοποιήσει», ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιάννης Βρούτσης κατά τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας (ΕΕΑ), σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Επιμελητηρίου.
 
Ο υπουργός εργασίας ξεκαθάρισε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η μείωση των εργοδοτικών εισφορών στο ΙΚΑ να φτάσει τις 5 μονάδες, όταν η μνημονιακή δέσμευση είναι για 3,9 ποσοστιαίες μονάδες.

Ο Γ. Βρούτσης χαρακτήρισε «μικρό ποσό» το ύψους 12 δισ. ευρώ κούρεμα των αποθεματικών των Ταμείων, ενώ ισχυρίστηκε ότι «δεν υπάρχει πρόθεση άλλης μείωσης των συντάξεων».
 
Χαρακτήρισε την «μαύρη» εργασία «οικονομικό και κοινωνικό έγκλημα», ενώ εμφανίστηκε περήφανος για όλες τις μνημονιακές ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις, ενώ χαρακτήρισε «ανελαστικό» το νόμο που προστάτευε τις θέσεις εργασίας σε περιόδους κρίσης και δεν επέτρεπε τις απολύσεις χωρίς έγκριση υπουργού:
 
«Κάναμε μεγάλες αλλαγές στην αγορά εργασίας υπέρ των επιχειρήσεων όπως μείωση μισθών, κατάργηση συλλογικών συμβάσεων, μείωση κατώτατων μισθών και γι’ αυτό απαιτούμε συμμόρφωση των επιχειρήσεων με τη νομιμότητα».
 
«Ο νόμος για τις απολύσεις ήταν ανελαστικός και δεν επέτρεπε απολύσεις σε περίοδο κρίσης χωρίς έγκριση υπουργού. Καταργήθηκε αυτό και μεταφέρθηκε η ευθύνη στο Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας στο οποίο μετέχουν οι κοινωνικοί εταίρων και υπάρχει η δυνατότητα απολύσεων ανάλογα με την περίπτωση.»
 
Όσον αφορά το επίδομα ανεργίας στους άνεργους ελεύθερους επαγγελματίες, ανέφερε ότι «συμμερίζεται» το πρόβλημα με το επίδομα ανεργίας του ΟΑΕΕ και τις προϋποθέσεις που το περιορίζουν «αλλά δεν υπάρχει δυνατότητα επιδόματος σε όλους».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 08:24