search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 10:23
MENU CLOSE

Δεν έχει τελειωμό ο κατήφορος για τους σοσιαλιστές στην Ισπανία

14.06.2010 15:30
Δεν έχει τελειωμό ο κατήφορος για τους σοσιαλιστές στην Ισπανία - Media

Την «κάτω βόλτα» έχει πάρει η δημοτικότητα της ισπανικής κυβέρνησης εξαιτίας των μέτρων σκληρής λιτότητας, καθώς και των άγριων εργασιακών μεταρρυθμίσεων που προσπαθεί να περάσει από το Κοινοβούλιο.

Την «κάτω βόλτα» έχει πάρει η δημοτικότητα της ισπανικής κυβέρνησης εξαιτίας των μέτρων σκληρής λιτότητας, καθώς και των άγριων εργασιακών μεταρρυθμίσεων που προσπαθεί να περάσει από το Κοινοβούλιο.

Στις δημοσκοπήσεις το Λαϊκό Κόμμα προηγείται έως και 12 μονάδες των Σοσιαλιστών του Χοσέ Θαπατέρο, ενώ τα ισπανικά συνδικάτα βρίσκονται «επί ποδός πολέμου» και σχεδιάζουν γενικές απεργίες.

Συγκεκριμένα, η υποστήριξη προς την κυβέρνηση Θαπατέρο βρίσκεται στο 33,5%, πολύ πίσω από το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα (PP) της αντιπολίτευσης που συγκεντρώνει ποσοστό 45,8%, σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για λογαριασμό της συντηρητικής εφημερίδας ABC.

Σε μια άλλη δημοσκόπηση που θα δημοσιευτεί την Τρίτη η αριστερή εφημερίδα Publico, η υποστήριξη προς την κυβέρνηση της Ισπανίας κυμαίνεται στο 33,1% και προς το Λαϊκό Κόμμα στο 41,7%.

Η αντιπολίτευση δηλώνει ότι θα καταψηφίσει κάθε πρόταση κατά της οικονομικής κρίσης που θα παρουσιάσει η κυβέρνηση Θαπατέρο. Αυτό σημαίνει ότι τα νομοσχέδια θα χρειαστούν την υποστήριξη μικρότερων κομμάτων.

Οι επόμενες εθνικές εκλογές είναι προγραμματισμένες να διεξαχθούν το 2012, αλλά μπορεί να διεξαχθούν και νωρίτερα .Εάν ένα σημαντικό νομοσχέδιο δεν περάσει στο Κοινοβούλιο μπορεί να προκαλέσει ψηφοφορία για άρση της εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση.

Η κυβέρνηση του Χοσέ Θαπατέρο πρέπει να φέρει προς ψήφιση στο Κοινοβούλιο την πολυσυζητημένη μεταρρύθμιση στην αγορά εργασίας και τον προϋπολογισμό για το 2011 μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Οι Σοσιαλιστές διαθέτουν 169 έδρες στο Κοινοβούλιο (σε σύνολο 350) έναντι 153 εδρών του Λαϊκού Κόμματος.

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 10:23