search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 20:19
MENU CLOSE

Ο «κουζουλός» Θεοδωράκης σε οπαδό του ΣΥΡΙΖΑ: «Φέρε μου τα ένσημα του αρχηγού σου και μετά μιλάμε για συμφέροντα»

16.03.2014 07:16
Ο «κουζουλός» Θεοδωράκης σε οπαδό του ΣΥΡΙΖΑ: «Φέρε μου τα ένσημα του αρχηγού σου και μετά μιλάμε για συμφέροντα» - Media

Μιλώντας το Σάββατο στην ιδιαίτερη πατρίδα του στα Χανιά, ξεκίνησε την προεκλογική του περιοδεία του ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Μιλώντας το Σάββατο στην ιδιαίτερη πατρίδα του στα Χανιά, ξεκίνησε την προεκλογική του περιοδεία του ο Σταύρος Θεοδωράκης.

«Ξεκινάμε από την Κρήτη την προσπάθεια για να φτιάξομε μια όμορφη πατρίδα», είπε χαρακτηριστικά ενώ απαντώντας σε όλους αυτούς που, όπως επεσήμανε χαρακτηριστικά, του έλεγαν να μην ασχοληθεί με την πολιτική γιατί θα μπλέξει απάντησε χαρακτηριστικά ότι «οι κουζουλοί Κρητικοί δεν φοβούνται».

Άξιο αναφοράς είναι πως, μετά το πέρας της ομιλίας του κι ενώ είχε δώσει τον λόγο σε πολίτες, προκειμένου να του υποβάλουν ερωτήματα, απαντώντας σε πολίτη που δεν έκρυβε την προτίμησή του προς τον ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με τα συμφέροντα που κρύβονται πίσω από «το Ποτάμι», ο Σταύρος Θεοδωράκης απάντησε: «Φέρε μου πρώτα τα ένσημα του αρχηγού σου (σ.σ. εννοώντας τον Αλέξη Τσίπρα) και μετά μιλάμε για συμφέροντα».

Χρησιμοποιώντας την φράση του Καζαντζάκη «φθάσε όπου δεν μπορείς», ο Σταύρος Θεοδωράκης τόνισε ότι «αυτός είναι και ο δικός μου στόχος. Να φθάσουμε εκεί που νομίζουν ότι δεν μπορούμε να φθάσουμε».

Αναφερόμενος σε όσους υποστηρίζουν ότι δεν έχει πρόγραμμα είπε: «Εμείς δεν έχουμε και δεν θα έχουμε ένα τόμο με γαλάζιες, πράσινες και ροζ υποσχέσεις. Το 'χουμε ζήσει και το ΄χουμε διαγράψει από τη ζωή μας. Τα διαφημιστικά προγράμματα των κομμάτων κατασκευάζονται πριν τις εκλογές και πετιούνται στα καλάθια των αχρήστων μετά τις εκλογές. Εμείς έχουμε μια πρόταση στα κόμματα. Να σκίσουν τα προγράμματα , τα ψευδεπίγραφα προγράμματα και να φτιάξουν μαζί με τους Έλληνες ένα πρόγραμμα εθνικής σωτηρίας. Γιατί αυτό που χρειάζεται η χώρα αυτή τη στιγμή δεν είναι ένα κομματικό πρόγραμμα ακόμη, το οποίο είναι πάρα πολύ εύκολο να το φτιάξεις Αυτό που χρειάζεται η χώρα είναι μια πρόταση σωτηρίας . Και αυτή την πρόταση σωτηρίας είμαστε εμείς διατεθειμένοι να φτιάξουμε».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης αναφέρθηκε στον Ελευθέριο Βενιζέλο και επεσήμανε ότι η Ελλάδα δεν έχει σήμερα ένα Ελευθέριο Βενιζέλο έχει όμως, όπως χαρακτηριστικά είπε, «πολλούς Λευτέρηδες που είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν με ρεαλισμό και επαναστατικότητα».

Αναφερόμενος στο ερώτημα που, όπως είπε, πολλοί θέτουν αν «Το Ποτάμι» είναι με την Ευρώπη τόνισε ότι «ένα σύγχρονο κόμμα δεν μπορεί να είναι αντιευρωπαϊκό, πρέπει να είναι με την Ευρώπη , μια Ευρώπη όμως που θα είναι μακριά από τις γραφειοκρατικές ελίτ, μακριά από την γραφειοκρατία του Στρασβούργου και των Βρυξελλών, θα είναι πιο κοντά στα προβλήματα των πολιτών , θα μειώσει το χάσμα μεταξύ βορρά – νότου , θα ενισχύσει απευθείας την νεανική επιχειρηματικότητα , θα ενισχύσει τους παραγωγούς και όχι τους γραφειοκράτες».

Δίνοντας το στίγμα της προσπάθειας που « Το Ποτάμι» καταβάλει επεσήμανε:
«Είμαστε αποφασισμένοι να συγκρουστούμε με το παλιό και να σπρώξουμε μπροστά νέους ανθρώπους, νέα μυαλά δηλαδή, στην θέση των σκουριασμένων εγκεφάλων. Η χώρα είναι γεμάτη από ανθρώπους δημιουργούς.

Αυτούς θέλομε και αυτούς καλούμε να μας ενισχύσουν» τονίζοντας ακόμα ότι «η λογική του Ποταμιού είναι να ενώσουμε τους Έλληνες, να προχωρήσαμε μαζί και να λύσομε τα προβλήματα».

Παράλληλα τόνισε ότι ο τόπος χρειάζεται τόλμη και επεσήμανε την ανάγκη να « παραμεριστούν οι συντηρητικοί, οι φοβισμένοι και οι βολεμένοι».

Μεγάλο μέρος της ομιλίας του ο Σταύρος Θεοδωράκης το αφιέρωσε στην Κρήτη επισημαίνοντας ότι προσφέρει πολλά στην ελληνική οικονομία στερείται όμως βασικών υποδομών.

Τόνισε ακόμα την ανάγκη ενίσχυσης του τουρισμού και του πρωτογενή τομέα μέσα από συγκεκριμένες δράσεις.

Αναφερόμενος στην καταστροφή του χημικού οπλοστασίου της Συρίας στη θάλασσα της Μεσογείου εξέφρασε την άποψη ότι η κυβέρνηση σε συνεργασία με άλλες Μεσογειακές χώρες θα έπρεπε να αποτρέψει αυτό που θα γίνει στη Μεσόγειο.

Όπως είπε, «η καταστροφή θα γίνει εν κρυπτώ και αυτό είναι μια ήττα των λαών της Μεσογείου που θα πρέπει να προφυλάξουν αυτό που θα γίνει στη θάλασσα».
Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο Σταύρος Θεοδωράκης τόνισε: «Το Ποτάμι ξεκίνησε και θα τα αλλάξει όλα .

Βαρεθήκαμε να επιλέγομε ανάμεσα σε δύο λάθη. Θα αλλάξουμε την Ελλάδα , θα αλλάξουμε τη ζωή μας και θα αλλάξουμε τη ζωή των παιδιών μας».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 20:19