search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:01
MENU CLOSE

Ομπάμα: Ο «βασιλιάς» του μάρκετινγκ (Video)

17.03.2014 22:00
Ομπάμα: Ο «βασιλιάς» του μάρκετινγκ (Video) - Media

 Στη σύγχρονη πολιτική δεν έχει τόση σημασία ο λόγος. Ενίοτε δε, ούτε και οι πράξεις. Αυτό που μετράει είναι το μάρκετινγκ.

 Στη σύγχρονη πολιτική δεν έχει τόση σημασία ο λόγος. Ενίοτε δε, ούτε και οι πράξεις. Αυτό που μετράει είναι το μάρκετινγκ.
 
Ο Μπαράκ Ομπάμα το ξέρει αυτό πάρα πολύ καλά. Ίσως καλύτερα από κάθε άλλον πολιτικό. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ χρησιμοποιεί πρωτοπόρες στρατηγικές προώθησης του εαυτού του –έστω και αν δεν πρόκειται να εμπλακεί σε ένα εκλογική διαδικασία αφού διανύει την δεύτερη και τελευταία θητεία του στον Λευκό Οίκο.
 
Πιο πρόσφατη πρωτοποριακή κίνηση του προέδρου Ομπάμα ήταν η εμφάνιση του στο σόου του Ζακ Γαλιφιανάκη. Ο ελληνικής καταγωγής κωμικός το διασκέδασε φιλοξενώντας τον πρώτο πολίτη της χώρας του και ο Ομπάμα έδειξε άνεση και αμεσότητα. Κάτι που είχε δείξει και στο παρελθόν.
 
Όταν για παράδειγμα όταν χρησιμοποίησε το Reddit, μία on line μηχανή ανταλλαγής μηνυμάτων για αν απαντήσει σε διάφορες ερωτήσεις του κοινού. Ανάμεσα σε αυτές ήταν  για την απόφασή του να στείλει κι άλλα στρατεύματα στο Αφγανιστάν αλλά και η συνταγή της μπύρας που φτιάχνει ο Λευκός Οίκος. Χρησιμοποιεί ήδη το Facebook, το Twitter και το Google+ αλλά η επιλογή του Reddit τον έκανε να ξεχωρίσει από τους λοιπούς πολιτικούς.
 
Μια και αναφέραμε το Twitter, να πούμε ότι μια ακόμη καινοτομία του προέδρου Ομπάμα είναι ότι δεν χειρίζεται ο ίδιος τον λογαριασμό του. Τον ρόλο αυτό έχει αναλάβει η κοινωνική οργάνωση «Organizing for Action» και όπως υποστηρίζουν οι άνθρωποί της έχουν «πλήρη ελευθερία στο τι γράφουν. Αυτό πάντως ελέγχεται…
 
Στο πλαίσιο της καινοτομίας εμπίπτει σαφώς και η μουσική του προσπάθεια. Ο Πρόεδρος Ομπάμα έχει εμφανιστεί σε βίντεο – κλιπ και μάλιστα δύο φορές. Τη μία τραγουδώντας ένα άσμα του Αλ Γκριν σε φιλανθρωπική εκδήλωση το 2012 και τη δεύτερη πιο πρόσφατα στο «Late Night Show» με τον Τζίμι Φάλον.
 
Ένα άλλο σημείο που ξεχωρίζει είναι το γεγονός ότι μοιράζει στη δημοσιότητα προσωπικές φωτογραφίες από τη ζωή του στο Λευκό Οίκο (όπως αυτή με την αγκαλιά στη σύζυγό του Μισέλ). Όπως και το ότι έβαλε διάφορους αυτοδημιούργητους Αμερικανούς να συμμετάσχουν σε βίντεο για να προάγει το σύστημα υγείας που θέλει να εφαρμόσει.
 
Και για να αποδείξει ότι πραγματικά γνωρίζει από σπορ –σε μια χώρα όπου ο αθλητισμός παίζει μεγάλο ρόλο στην κουλτούρα- εμφανίστηκε και μίλησε για το Super Bowl, πήγε καλεσμένος του Τσαρλς Μπάρκλεϊ και αναφέρθηκε στον Λεμπρον Τζέϊμς και έκανε ανάλυση για την τελική φάση του κολεγιακού πρωταθλήματος μπάσκετ.
 
Πράγματα που οι αντίπαλοι του δεν έχουν ούτε φανταστεί. Ή, δεν μπορούν να τα κάνουν με τέτοια φυσικότητα. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:01