search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 10:40
MENU CLOSE

Τρεις νεκροί από έκρηξη σε προπύργιο της Χεζμπολάχ

17.03.2014 08:54
Τρεις νεκροί από έκρηξη σε προπύργιο της Χεζμπολάχ - Media

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν μετά από βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας κατά ενός προπυργίου της σιιτικής λιβανικής οργάνωσης Χεζμπολάχ στην κοιλάδα Μπεκάα του Λιβάνου.

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν μετά από βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας κατά ενός προπυργίου της σιιτικής λιβανικής οργάνωσης Χεζμπολάχ στην κοιλάδα Μπεκάα του Λιβάνου.
 
Μάλιστα, μια πηγή ασφαλείας αναφέρει ότι δύο από τους νεκρούς της έκρηξης στο Ναμπί Οσμάν ήταν μέλη της σιιτικής μουσουλμανικής οργάνωσης Χεζμπολάχ του Λιβάνου, οι μαχητές της οποίας υποστήριξαν τις προηγούμενες ώρες τις δυνάμεις του συριακού στρατού στην κατάληψη της Γιαμπρούντ.
 
Δύο ριζοσπαστικές ισλαμικές ομάδες με πιθανούς δεσμούς με τους εξτρεμιστές σουνίτες της Αλ Κάιντα στη Συρία ανέλαβαν την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση στο Ναμπί Οσμάν με ξεχωριστές αναρτήσεις τους στο Twitter.
 
Η οργάνωση Μέτωπο Νούσρα του Λιβάνου, που συνδέεται με την επίσημη θυγατρική ομάδα της Αλ Κάιντα στη Συρία, χαρακτήρισε την επίθεση «γρήγορη απάντηση στην κομπορρημοσύνη και στην έπαρση των φίλων του Ιράν για το βιασμό της Γιαμπρούντ» και δεσμεύτηκε να «φιμώσει τη γλώσσα τους». Τα σχόλια αυτά ήταν μια σαφής αναφορά στην Χεζμπολάχ, της οποίας οι οπαδοί γιόρτασαν την πτώση της Γιαμπρούντ με πανηγυρικές εκδηλώσεις στη νότια Βηρυτό.
 
Μια άλλη σουνιτική ομάδα επίσης με διασυνδέσεις με την Αλ Κάιντα η Αχράρ αλ Σούνα υποστήριξε επίσης τη βομβιστική επίθεση, την οποία χαρακτήρισε «εκδίκηση για την Γιαμπρούντ» και προειδοποίησε τη Χεζμπολάχ και τον λιβανικό στρατό να «προετοιμαστούν για τη μάχη της Γιαμπρούντ εντός του Λιβάνου».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 10:39