search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 02:06
MENU CLOSE

Παπαδημούλης: Σκανδαλώδης η προβολή του Θεοδωράκη

17.03.2014 10:04
Την παρέμβαση Γιούνκερ καταδικάζει με ερώτησή του ο Παπαδημούλης
  - Media

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, μίλησε στον Realfm 97,8, για το πρόσφατο Eurogroup, την επικείμενη δόση, ενώ σχολίασε τις διεργασίες στον χώρο της κεντροαριστεράς και το «Ποτάμι».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, μίλησε στον Realfm 97,8, για το πρόσφατο Eurogroup, την επικείμενη δόση, ενώ σχολίασε τις διεργασίες στον χώρο της κεντροαριστεράς και το «Ποτάμι».
 
«Το παράδοξο είναι ότι ένα νεοπαγές αρχηγικό σχήμα, το Ποτάμι του κ. Θεοδωράκη, που το προβάλλουν σκανδαλωδώς, μέσα μαζικής ενημέρωσης που στηρίζουν το μνημόνιο, απειλεί, μέσω του κινδύνου να εξαφανιστεί το ΠΑΣΟΚ, την ίδια την κυβερνητική σταθερότητα. Αφήστε να δούμε πιο είναι το πρόγραμμά του. Ξέρουμε ποιος είναι ο αρχηγός», σχολίασε για το «Ποτάμι», ο κ. Παπαδημούλης και πρόσθεσε:
 
«Εμείς, ακόμα και αν επιλέξει ο λαός στην κάλπη να μας δώσει αυτοδυναμία, θα επιδιώξουμε συμμαχίες. Πάνω σε πρόγραμμα και με κριτήριο τη συμφωνία στο πρόγραμμα και τη στράτευση ικανών, έντιμων ανθρώπων. Η κυβέρνηση, αντί για την ευνοϊκή δήλωση που είχε επιδιώξει δημοσίως εισέπραξε μια προτροπή τελεσιγραφική, βρείτε τα με την τρόικα μέχρι την Κυριακή. Παρόλα αυτά επειδή οι εταίροι θεωρούν αυτή την κυβέρνηση την πιο βολική για την πολιτική τους, την πιέζουν μεν να δεσμεύσει τη χώρα και τον λαό και με άλλα μέτρα, μνημονιακού χαρακτήρα και με νέο μνημόνιο, αλλά λόγω του φόβου για συντριβή της Νέας Δημοκρατίας και εξαφάνιση του ΠΑΣΟΚ στην κάλπη του Μαΐου, νομίζω ότι θα τα βρουν και θα μεταθέσουν, κρύβοντας προσωρινά κάτω από το χαλί, κάποια μέτρα, για μετά τις εκλογές», σχολίασε αρχικά ο κ. Παπαδημούλης και συνέχισε:
 
«Τον Μάιο λήγουν κάποια ομόλογα. Η δόση που περιμένει η κυβέρνηση είναι μια δόση που έπρεπε να έχει δοθεί ήδη από τον προηγούμενο Σεπτέμβριο. Φτάσαμε στον Μάιο, επειδή όμως τα ομόλογα είναι προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το ΔΝΤ, νομίζω ότι η δόση θα δοθεί παραμονές των ευρωεκλογών και θα προσπαθήσουν να την πουλήσουν ως χάντρες και χρωματιστά καθρεφτάκια στους Έλληνες πολίτες».
 
«Το ψητό, βρίσκεται στην προσπάθεια να δεσμευθεί η χώρα με νέο μνημόνιο από αυτή την κυβέρνηση έτσι ώστε να δεθούν τα χέρια της επόμενης και το δημοσίευμα του Bloomberg δείχνει ότι και η πίεση για το πόσα λεφτά θα χρειαστούν για ανακεφαλαιοποίηση οι συστημικές τράπεζες, αλλά και το αν και πως θα βγει η Ελλάδα στις αγορές, είναι μοχλοί σε αυτό το παιχνίδι», πρόσθεσε και ολοκλήρωσε.
 
«Στον χώρο της αναπροσδιοριζόμενης κεντροαριστεράς, υπάρχει συρρίκνωση και πολυδιάσπαση διότι δεν είναι δυνατών να φτουρήσει κεντροαριστερά στην Ελλάδα, η οποία να είναι εχθρική προς την αριστερά και τον ΣΥΡΙΖΑ και πολύ φιλική έως υποτακτική στη Νέα Δημοκρατία, η οποία είναι πολύ πιο δεξιά, από τη Νέα Δημοκρατία του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Υπάρχει αμοιβαδοποίηση».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15