search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:44
MENU CLOSE

Σακελλαρίδης: Τα προβλήματα είναι ίδια και για τους Αριστερούς και τους Δεξιούς

17.03.2014 10:17
Σακελλαρίδης: Τα προβλήματα είναι ίδια και για τους Αριστερούς και τους Δεξιούς - Media

Για τα προβλήματα της Αθήνας και τους συνυποψήφιούς του μίλησε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων με την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ.

Για τα προβλήματα της Αθήνας και τους συνυποψήφιούς του μίλησε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων με την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ.

«Τα προβλήματα της καθημερινότητας είναι τα ίδια για αριστερούς, δεξιούς, κεντρώους και η αντιμετώπιση τους έχει να κάνει με την πολιτική κατεύθυνση που επιλέγεται. Δεν υπάρχουν ούτε απολίτικες λύσεις ούτε απολίτικα προβλήματα», ανέφερε ο κ. Σακελλαρίδης προσθέτοντας ότι οι συνυποψήφιοί του δεν είναι άμοιροι ευθυνών, καθώς αποτελούν το συγκεκριμένο πολιτικό προσωπικό που μας έφερε μέχρι εδώ.

«Ο δήμος της Αθήνας έχει μεγάλα περιθώρια θεσμικής παρέμβασης αλλά και ισχύ διαπραγμάτευσης ως ο δήμος της πρωτεύουσας της χώρας. Ο Δήμος δεν πρέπει να είναι διαχειριστής της φτώχειας. Πρέπει να έχει λόγο σε ζητήματα που αφορούν την κοινωνική κατάσταση των πολιτών. Για παράδειγμα, όταν συζητιέται το ζήτημα των πλειστηριασμών, πρέπει να έχει λόγο η δημοτική αρχή. Να βοηθήσει τους πολίτες που κινδυνεύουν με τις νομικές υπηρεσίες του Δήμου», είπε ο Γ. Σακελλαρίδης, σε ραδιοφωνική συνέντευξη στον «Αθήνα 9.84».

Όσον αφορά τους αστέγους, έκανε λόγο για την άμεση εφαρμογή ενός προγράμματος κοινωνικής κατοικίας με χρήματα του ΕΣΠΑ, όπως έχει εφαρμοστεί και σε άλλες πόλεις της Ευρώπης: με δημόσιες προσφορές του δήμου προς τους ιδιοκτήτες εγκαταλελειμμένων κτιρίων που επιβαρύνονται με χαράτσια για κτίρια που δεν χρησιμοποιούν.

Τέλος κάλεσε τον κ. Καμίνη και τον κ. Σπηλιωτόπουλο να τοποθετηθούν στο θέμα της ιδιωτικοποίησης του νερού στην Αθήνα. «Εμείς έχουμε διαφορετικό όραμα για την πόλη. Θέλουμε να αποκτήσουν οι γειτονιές έναν χαρακτήρα που να σχετίζεται με την πολιτιστική δραστηριότητα, ώστε να ξαναφέρουμε ζωή στις γειτονιές και στο κέντρο της πόλης. Σχεδιάζουμε για το πώς θα δώσουμε έναν αυτόνομο χαρακτήρα σε κάθε περιοχή ώστε να ενισχυθεί και η οικονομική δραστηριότητα», κατέληξε ο κ. Σακελλαρίδης.
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:44