search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 08:00
MENU CLOSE

Έφυγε από τη ζωή ο ντράμερ της ροκ μπάντας «The Stooges»

17.03.2014 11:23
Έφυγε από τη ζωή ο ντράμερ της ροκ μπάντας «The Stooges» - Media

Σε ηλικία 64 ετών πέθανε το Σάββατο ο Scott Asheton, ιδρυτικό μέλος και ντράμερ του συγκροτήματος «Τhe Stooges».

Σε ηλικία 64 ετών πέθανε το Σάββατο ο Scott Asheton, ιδρυτικό μέλος και ντράμερ του συγκροτήματος «Τhe Stooges». Την είδηση επιβεβαίωσε ο Iggy Pop, μέσα από την επίσημη σελίδα του στο Facebook.
 
«Ο Scott ήταν ένας μεγάλος καλλιτέχνης, δεν έχω ακούσει ποτέ κανέναν να παίζει τα τύμπανα με περισσότερο νόημα από ό,τι ο Scott. Ήταν σαν αδερφός μου. Αυτός και ο Ron έχουν αφήσει μια τεράστια κληρονομιά για τον κόσμο. Οι Asheton ήταν πάντοτε και συνεχίζουν να είναι μια δεύτερη οικογένεια για μένα» ανέφερε στο μήνυμά του ο Iggy Pop.
 
Η απώλεια του Asheton ήρθε λίγες μόλις ημέρες αφότου γνωστοποιήθηκε πως οι «The Stooges» ετοιμάζουν νέο δίσκο, χωρίς την συνεισφορά του Iggy Pop. Η θρυλική μπάντα, με τον Iggy Pop στα φωνητικά, τον Scott Asheton στα ντραμς, τον αδελφό του, Ron (ο οποίος έφυγε από τη ζωή το 2009), στην κιθάρα και τον Dave Alexander στο μπάσο, κυκλοφόρησαν τα κλασικά άλμπουμ «The Stooges» (1969), «Fun House» (1970) και «Raw Power» (1973), πριν διαλυθούν το 1974. Επανασυνδέθηκε το 2003 από τον Iggy Pop και τους αδελφούς Asheton, έχοντας κυκλοφορήσει το 2007 το «The wilderness» και πριν από έναν περίπου χρόνο το εκρηκτικό «Ready To Die».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 07:59