search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:02
MENU CLOSE

Απειλούν με «αντάρικο» 30 βουλευτές της ΝΔ για τον ΟΓΑ

17.03.2014 17:19
Απειλούν με «αντάρικο» 30 βουλευτές της ΝΔ για τον ΟΓΑ - Media

Την αντίθεσή τους στην υποχρεωτική ένταξη ασφαλισμένων του ΟΓΑ στον ΟΑΕΕ με δραστηριότητα σε χωριά κάτω των 2000 κατοίκων, εκφράζουν με ερώτησή τους 30 βουλευτές της ΝΔ, χαρακτηρίζοντας «απαράδεκτα» τα πρόστιμα που επιβάλλονται.

 
Την αντίθεσή τους στην υποχρεωτική ένταξη ασφαλισμένων του ΟΓΑ στον ΟΑΕΕ με δραστηριότητα σε χωριά κάτω των 2000 κατοίκων, εκφράζουν με ερώτησή τους 30 βουλευτές της ΝΔ, χαρακτηρίζοντας «απαράδεκτα» τα πρόστιμα που επιβάλλονται.

Μετά την σχετική εγκύκλιο που εκδόθηκε από το υπουργείο Εργασίας, οι 30 αφού εκφράζουν την διαφωνία τους προτείνουν αλλαγές στην νομοθεσία.
 
Αναφέρουν ακόμη ότι υπάρχουν και άλλες αντικρουόμενες και άδικες ρυθμίσεις για τους ασφαλισμένους του ΟΓΑ σε περιοχές προαιρετικές, δηλαδή σε χωριά κάτω των 2000 κατοίκων χωρίς να έχουν λάβει υπόψη, τις αλλαγές στα όρια συνταξιοδότησης των αγροτών που έχουν επεκταθεί στα 67 χρόνια για τους παλιούς ασφαλισμένους, ενώ για τους αγρότες που θα συμπληρώσουν 42 χρόνια ασφάλισης το όριο συνταξιοδότησης ανακοινώθηκε από τον πρωθυπουργό, ότι θα είναι το 62ο έτος της ηλικίας τους.

όπως αναφέρεται στην ερώτηση, «Ο ΟΑΕΕ ζητά την αναδρομική καταβολή ασφαλιστικών εισφορών από το 2010 από αγρότες που είναι ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ και κάνουν συμπληρωματικά μια δουλειά, π.χ. είναι κουρέας στο χωριό σε περιοχές προαιρετικές, δηλαδή σε χωριά κάτω των 2000 κατοίκων, με εξόφθαλμα διασταλτική ερμηνεία των νόμων 3846/2010, 4144/2013.
 
Η εγκύκλιος 80 του ΟΑΕΕ είναι πλήρης εντολών προς τα περιφερειακά υποκαταστήματα, οι οποίες αδικούν κατάφορα επαγγελματίες και ακόμη περισσότερο τους αγρότες ασφαλισμένους στον ΟΓΑ. Χαρακτηριστική περίπτωση είναι η επιβολή ένταξης στον ΟΑΕΕ, συνταξιούχου του ΟΓΑ, ο οποίος έχει καφενείο σε χωριό κάτω από 2000 κατοίκους. Και φυσικά του ζητά ο ΟΑΕΕ, να πληρώσει αναδρομικά εισφορές  3 ετών».
 
Σημειώνεται δε πως ένας αγρότης με μια περιουσία 10 τουριστικών δωματίων ορθά ασφαλίζεται στον ΟΓΑ, ενώ ένας αγρότης με ένα καφενείο ασφαλίζεται στον ΟΑΕΕ.
 
Την ερώτηση υπογράφουν οι: Ιορδάνης Τζαμτζής, Σάββας Αναστασιάδης, Ηλίας Βλαχογιάννης, Μαρία Αντωνίου, Κωνσταντίνος Τζαβάρας, Δημήτριος Σαμπαζιώτης, Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος, Δημήτριος Κυριαζίδης, Θεόδωρος Σολδάτος, Αλέξανδρος Κοντός, Ιωάννης  Πασχαλίδης, Λάζαρος Τσαβδαρίδης, Φωτεινή Αραμπατζή, Γεώργιος Κοντογιάννης, Γιώργος Ορφανός, Ανδρέας Μαρίνος, Δημήτριος Χριστογιάννης, Ασημίνα Σκόνδρα, Κωνσταντίνος Κλειτσιώτης, Αθανάσιος Νταβλούρος, Ανδρέας Κουτσούμπας, Λευτέρης Αυγενάκης, Κωνσταντίνος Κουκοδήμος, Παύλος Βογιατζής, Κωνσταντίνος Κόλλιας, Ευθύμιος Καρανάσιος,Γιώργος Βλάχος, Γιώργος Καλαντζής, Γεωργία Μπατσαρά, Ασπασία Μανδρέκα.
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:01