search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 00:09
MENU CLOSE

Συνέρχεται το δικαστήριο για τη «μικρή Μαρία»

18.03.2014 07:29
Συνέρχεται το δικαστήριο για τη «μικρή Μαρία» - Media

Σνεχίζεται σήμερα, κεκλεισμένων των θυρών, στο Δικαστήριο Εκούσιας Δικαιοδοσίας του Πρωτοδικείου Λάρισας, η δίκη για τη τύχη της μικρής Μαρίας από τον οικισμό Ρομά των Φαρσάλων.

 
Σνεχίζεται σήμερα, κεκλεισμένων των θυρών, στο Δικαστήριο Εκούσιας Δικαιοδοσίας του Πρωτοδικείου Λάρισας, η δίκη για τη τύχη της μικρής Μαρίας από τον οικισμό Ρομά των Φαρσάλων.
 
Στην προηγούμενη συνεδρίαση είχε προσέλθει ο Βούλγαρος πρόξενος στην Αθήνα, συνοδευόμενος από δικηγόρο, ο οποίος προσκόμισε βεβαίωση του πρέσβη της Βουλγαρίας και δήλωσε ότι η Βουλγαρική Δημοκρατία προτίθεται να ασκήσει παρέμβαση προκειμένου να ανατεθεί η επιμέλεια της ανήλικης σε ίδρυμα της Βουλγαρίας. Τότε, είχε δοθεί αναβολή εξέτασης της υπόθεσης για σήμερα.

Στο μεσοδιάστημα, η βουλγαρική πλευρά προέβη και σε κύρια παρέμβαση, η οποία προέρχεται από την Κρατική Υπηρεσία Προστασίας του Παιδιού της Βουλγαρίας, με την οποία ζητά να απορριφθεί η αίτηση εισαγγελέα (προκειμένου να δοθεί η επιμέλεια στο "Χαμόγελο του Παιδιού" στην Ελλάδα), να διαταχθεί η αφαίρεση του συνόλου της επιμέλειας της μικρής Μαρίας- την οποία αναφέρει ως κόρη των δυο Βουλγάρων- από το ζεύγος των αθιγγάνων των Φαρσάλων και να ανατεθεί στο τμήμα προστασίας του παιδιού της πόλης Γκούρκοβο της Βουλγαρίας.
 
Στο μεταξύ, η θετή μητέρα της μικρής Μαρίας, σε πρόσφατη τηλεοπτική της εμφάνιση από τις φυλακές του Κορυδαλλού όπου κρατείται, δήλωσε αποφασισμένη να διεκδικήσει την επιμέλειά της.
 
«Ούτε πήγα να τη βρω, ούτε πήγα να πάρω μετά βίας το κορίτσι της, ούτε τίποτα γιατί δεν ήμουν απελπισμένη για παιδιά. Δόξα τω Θεώ είχα παιδιά. Την λυπήθηκα που μου την έφερε», είπε χαρακτηριστικά.
 
«Τα παιδιά μου είναι στο δρόμο και είναι χάλια η οικογένειά μου και με κρατάνε για αυτό το λόγο, χωρίς να έχω κάνει κακό και τα φορτώνουν όλα σε εμένα. Βρήκαν μία αγράμματη και τα φορτώνουν όλα σε εμένα», πρόσθεσε. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 00:09