search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 12:01
MENU CLOSE

Πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή

18.03.2014 22:00
oldphotosportokalopita1395137097.jpg

Αγαπημένο σιροπιαστό γλυκό των απανταχού μαμάδων, για το οποίο υπάρχουν δεκάδες συνταγές.

Αγαπημένο σιροπιαστό γλυκό των απανταχού μαμάδων, για το οποίο υπάρχουν δεκάδες συνταγές. Αυτή που παρουσιάζουμε είναι από τις πιο εύκολες και πετυχημένες
ΜΕΡΙΔΕΣ: 10-12
ΨΗΣΙΜΟ: 35 ΛΕΠΤΑ
 
Υλικά
    1 πακέτο φύλλο κρούστας
Για την κρέμα
    1 φλιτζ. τσαγ.  ζάχαρη
    1 φλιτζ. τσαγ.  σπορέλαιο
    1 φακελάκι  μπέικιν πάουντερ
    4 αυγά
    1 βανιλίνη
    1 γιαούρτι στραγγιστό
    Ξύσμα από 1 πορτοκάλι ακέρωτο
    Για το σιρόπι
    3 φλιτζ. τσαγ.  νερό
    2 φλιτζ. τσαγ.   ζάχαρη
    Ξύσμα από 1 πορτοκάλι ακέρωτο
 
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε πολύ καλά όλα τα υλικά για την κρέμα με αυγοδάρτη μέχρι να ομογενοποιηθούν και αφήνετε στην άκρη.
Σπάτε με τα χέρια σας, σε χοντρά κομμάτια τα φύλλα κρούστας, τα τσαλακώνετε με το χέρι και τα προσθέτετε στην κρέμα.
Ρίχνετε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί  ή πυρέξ μεσαίου μεγέθους και το στρώνετε ομοιόμορφα με κουτάλι.
Ψήνετε  σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° C για 30-35 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδοκοκκινίσει η επιφάνεια της πίτας. Αφού ψηθεί , την αφήνετε να κρυώσει και την χαράζετε σε κομμάτια.
Κατόπιν, φτιάχνετε το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά για 10 λεπτά. Περιχύνετε το ζεστό σιρόπι στην κρύα πίτα και σερβίρετε.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 11:56