search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 22:27
MENU CLOSE

Σπιτικό γλυκό πραλίνας χωρίς ψήσιμο

20.03.2014 22:00
oldphotospralina_spitiki1395137467.jpg

Φτιάχνεται με ζαχαρούχο γάλα, θυμίζει μπράουνι, αλλά τρώγοντάς το θα έχετε την αίσθηση ότι η αγαπημένη μερέντα μεταμορφώθηκε σε σπιτικό γλυκό.

Φτιάχνεται με ζαχαρούχο γάλα, θυμίζει μπράουνι, αλλά τρώγοντάς το θα έχετε την αίσθηση ότι η αγαπημένη μερέντα μεταμορφώθηκε σε σπιτικό γλυκό.

ΜΕΡΙΔΕΣ: 8
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 10
Υλικά:
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
1 φλιτζ. τσαγ. φουντούκι αλεσμένο
4 κ.σ. κακάο
2 κ.σ. άχνη
100 γρ. μπίτερ σοκολάτα κουβερτούρα,
150 γρ. βούτυρο αγελαδινό
 
Εκτέλεση
Σε ένα πυρίμαχο μπολ βάζετε τη σοκολάτα, σπασμένη σε χοντρά κομμάτια και το βούτυρο. Στερεώνετε το μπολ στα χείλη μιας κατσαρόλας, μισογεμάτης με νερό που βράζει  (διαδικασία μπεν μαρί) και αφήνετε σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να λιώσει εντελώς η σοκολάτα.
Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε στο μπολ το ζαχαρούχο γάλα, την άχνη, το κακάο και το τριμμένο φουντούκι.
Ανακατεύετε καλά με σπάτουλα σιλικόνης ή αυγοδάρτη και αφήνετε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Κατόπιν, το βάζετε στο ψυγείο. Όταν πήξει είναι έτοιμο για σερβίρισμα. Ταιριάζει πολύ με παγωτό ή ως topping σε frozen yogurt.
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 22:21