search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:26
MENU CLOSE

Ο Νίκος Ζάρρας μας ξεναγεί με… δύο πινέλα

18.03.2014 22:00
Ο Νίκος Ζάρρας μας ξεναγεί με... δύο πινέλα - Media

Εξωτικά μέρη βγαλμένα από τη μακρινή Μαύρη Ήπειρο, γραφικά τοπία που παραπέμπουν στην καλοκαιρινή Ελλάδα και γοργόνες με… φτερά συνθέτουν το παζλ της τελευταίας ατομικής έκθεσης του εικαστικού Νίκου Ζάρρα

Εξωτικά μέρη βγαλμένα από τη μακρινή Μαύρη Ήπειρο, γραφικά τοπία που παραπέμπουν στην καλοκαιρινή Ελλάδα και γοργόνες με… φτερά συνθέτουν το παζλ της τελευταίας ατομικής έκθεσης του εικαστικού Νίκου Ζάρρα με τίτλο «Ταξιδεύοντας με δύο πινέλα». Η έκθεση έκανε εγκαίνια χθες, 12 Μαρτίου, στις 20.00, και θα φιλοξενηθεί από την Αίθουσα Τέχνης Δεληολάνη (Συγγρού 100) μέχρι και τις 22 του ίδιου μήνα.
Πολυταξιδεμένος, με εκθέσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό – εδώ και τέσσερα χρόνια κατοικεί και διδάσκει εικαστική τέχνη στη Ζάμπια –, ο αυτοδίδακτος εικαστικός επιστρέφει στην Αθήνα με μια έκθεση που περιλαμβάνει αναμνήσεις και εμπειρίες του από τα ταξίδια στην Ελλάδα και τις αφρικανικές χώρες, αποτυπώνοντάς τις στον μουσαμά με τη δική του σκοπιά και οπτική γωνία. «Πρόκειται για πίνακες που ξεχειλίζουν από συναίσθημα και αυθορμητισμό, καθώς στην ουσία αποτελούν εικόνες που έχω αντλήσει από τις εμπειρίες μου στην Αφρική», αναφέρει ο καλλιτέχνης και συνεχίζει: «Οι αναμνήσεις μου από την Ελλάδα είναι άπειρες και η συναισθηματική φόρτιση είναι επίσης διάχυτη στους πίνακες που έχουν ως κεντρικό θέμα την πατρίδα». Φυσικά ο προσωποκεντρικός χαρακτήρας των έργων του δεν εκλείπει από την έκθεση αυτή. «Το background μπορεί να αλλάζει έργο με έργο, αλλά ο άνθρωπος παραμένει ο… πρωταγωνιστής στον μουσαμά, ειδικότερα η γυναίκα, που προσωπικά θεωρώ ένα ‘‘αδικημένο’’ πλάσμα. Προσπαθώ να την αναδείξω όσο μπορώ μέσα από τα έργα μου». Ενώ… ταξιδεύει με δύο πινέλα, ο Νίκος Ζάρρας φροντίζει να πειραματίζεται μέσα από τα έργα του, και η έκθεση αυτή δεν αποτελεί εξαίρεση. «Δεν με φοβίζει να κάνω κάτι αντισυμβατικό, όπως π.χ. το να βάλω φτερά σε μια γοργόνα. Μια έμπνευση της στιγμής, ακόμα και αν είναι αντιαισθητική, αποτελεί μέρος της ταυτότητας ενός καλλιτέχνη».
Είναι όμως η Αίθουσα Τέχνης του Δεληολάνη ο κατάλληλος χώρος για την έκθεση; «Αναμφισβήτητα», τονίζει ο Νίκος Ζάρρας, ο οποίος δεν είναι των… γκαλερί και των εκλεπτυσμένων χώρων. «Ένας λαϊκός καλλιτέχνης χρειάζεται και τον ανάλογο χώρο για να είναι κοντά στον κόσμο», αναφέρει. Η έκθεση έχει την ευγενική υποστήριξη της Άννας Φόνσου και του κοινωφελούς ιδρύματος «Το Σπίτι του Ηθοποιού».

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:21