search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50
MENU CLOSE

Προειδοποιεί η Ρωσία: Οι κυρώσεις που μας επιβάλλετε θα έχουν συνέπειες

19.03.2014 07:50
Προειδοποιεί η Ρωσία: Οι κυρώσεις που μας επιβάλλετε θα έχουν συνέπειες - Media

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ ανέφερε στον ομόλογο του των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζον Κέρι ότι οι δυτικές κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Ρωσία για το ζήτημα της Κριμαίας είναι «απαράδεκτες» και απείλησε με συνέπειες

 
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ ανέφερε στον ομόλογο του των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζον Κέρι ότι οι δυτικές κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Ρωσία για το ζήτημα της Κριμαίας είναι «απαράδεκτες» και απείλησε με συνέπειες, ανέφερε η επίσημη Μόσχα.
 
Οι επικεφαλής της αμερικανικής και της ρωσικής διπλωμάτες συνομίλησαν τηλεφωνικά ώρες αφότου ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν υπέγραψε τη συνθήκη στο Κρεμλίνο που κάνει τη χερσόνησο της Κριμαίας τμήμα της Ρωσίας , παρά την διεθνή κατακραυγή και τις αντιδράσεις από το Κίεβο και τη Δύση.
 
«Οι κάτοικοι ( της Κριμαίας ) έκαναν μια δημοκρατική εκλογή σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και το Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών , την οποία η Ρωσία αποδέχεται και σέβεται» ανέφερε ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών. «Οι κυρώσεις που έχουν επιβάλει οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι απαράδεκτες και δεν θα μείνουν χωρίς συνέπειες» συμπλήρωσε η ανακοίνωση. Οι παρατηρήσεις του ήταν ουσιαστικά επανάληψη των θέσεων που εξέφρασε νωρίτερα ο πρόεδρος Πούτιν, ο οποίος ανέφερε ότι η δυτική προσπάθεια να εκφοβίσει τη Ρωσία με κυρώσεις θα πρέπει να θεωρηθεί ως επιθετική πράξη , και ότι η Μόσχα θα ανταποδώσει.
 
Από την πλευρά του ο Τζον Κέρι επανέλαβε τη θέση της Ουάσιγκτον ότι το δημοψήφισμα και η προσάρτηση της Κριμαίας είναι «παράνομη» και «απαράδεκτη», όπως δήλωσε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τζεν Ψάκι.
 
«Εμείς δεν το αποδεχόμαστε και γι’ αυτό θα συνεχίσει να υπάρχει κόστος και συνέπειες», είπε η Ψάκι στην καθημερινή ενημέρωση . «Συνεχίζουμε να προετοιμάζουμε πρόσθετες κυρώσεις και εξετάζουμε όλες τις επιλογές μας» συμπλήρωσε.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50