search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 18:23
MENU CLOSE

Ο Πούτιν ρίχνει γέφυρα στην Κριμαία

19.03.2014 16:24
Στην Αλάσκα κάνει «πάρα πολύ κρύο» για να θέλουμε την προσάρτησή της λέει ο Πούτιν - Media

Την ώρα που το συνταγματικό δικαστήριο επικύρωνε την πρόσδεση της Κριμαίας στη Ρωσία, ο Βλάντιμιρ Πούτιν ανακοίνωνε ότι θα κατασκευάσει γέφυρα για να συνδέσει τα δύο εδάφη.

Την ώρα που το συνταγματικό δικαστήριο επικύρωνε την πρόσδεση της Κριμαίας στη Ρωσία, ο Βλάντιμιρ Πούτιν ανακοίνωνε ότι θα κατασκευάσει γέφυρα για να συνδέσει τα δύο εδάφη.
 
Ταυτόχρονα πολλοί εκδότες αλλάζουν τους γεωγραφικούς χάρτες για να εμφανίσουν την Κριμαία ως ρωσικό έδαφος, όπως ανακοίνωσε πρώτο το πρακτορείο Itar-Tass, η σημαντικότερη μηχανή αναζήτησης στη Ρωσία.
 
Αλλά και η Rossreïestra, η ρωσική υπηρεσία χαρτογράφησης ανακοίνωσε ότι ένας νέος χάρτης της χώρας θα δημιουργηθεί μόλις εγκριθούν τα σχετικά κονδύλια.
 
Το σχέδιο της Ρωσίας να κατασκευάσει γέφυρα στη Μαύρη Θάλασσα που θα συνδέει με την Κριμαία αναμένεται να κοστίσει 3 δισ. δολάρια, σύμφωνα με τη ρωσική κυβέρνηση. «Μας χρειάζεται μια γέφυρα και για τα τρένα και για τα αυτοκίνητα» δήλωσε ο Πούτιν στο υπουργικό συμβούλιο, όπως αναφέρει το πρακτορείο Interfax.
 
Πρόκειται για το θαλάσσιο μπράτσο του Κερτς, μήκους 4,5 χιλιομέτρων, στο πιο στενό σημείο μεταξύ της Αζοφικής θάλασσας και της Μαύρης θάλασσας, στα ανατολικά της Κριμαίας.
 
Πρόκειται για το μοναδικό δρόμο να φτάσεις στην Κριμαία από τη Ρωσία χωρίς να περάσεις από την Ουκρανία. Η σύνδεση εξυπηρετείται προς το παρόν με φέρι ενώ τα τρένα περνούν αναγκαστικά από το ουκρανικό έδαφος.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 18:23