search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:20
MENU CLOSE

Εντοπίστηκαν δύο αντικείμενα που ενδεχομένως ανήκουν στο χαμένο Boeing – Χωρίς αποτέλεσμα οι έρευνες (Video)

20.03.2014 05:35
Εντοπίστηκαν δύο αντικείμενα που ενδεχομένως ανήκουν στο χαμένο Boeing - Χωρίς αποτέλεσμα οι έρευνες (Video) - Media

Χωρίς αποτέλεσμα μέχρι στιγμής οι έρευνες από το αμερικανικό αεροσκάφος P-8 Poseidon στο σημείο στο νότιο Ινδικό Ωκεανό που, μέσω δορυφόρου, είχαν εντοπιστεί δύο αντικείμενα

Χωρίς αποτέλεσμα μέχρι στιγμής οι έρευνες από το αμερικανικό αεροσκάφος P-8 Poseidon στο σημείο στο νότιο Ινδικό Ωκεανό που, μέσω δορυφόρου, είχαν εντοπιστεί δύο αντικείμενα, τα οποία πιθανόν να αποτελούν μέρος του χαμένου αεροσκάφους της Malaysia Airlines.

Την ίδια στιγμή στη συνέντευξη Τύπου που έδωσαν οι αρχές της Μαλαισίας είπαν πως ακόμα δεν έχουν κανένα απολύτως νεότερο, αλλά οι έρευνες είναι σε εξέλιξη και πως σε αυτές εξακολουθούν να συμμετέχουν και οι 26 χώρες που συνδράμουν τόσες ημέρες με 8 πλοία και 29 αεροπλάνα
 
Οι έρευνες θα συνεχιστούν και προς βορρά και προς νότο είπαν οι αρχές της Μαλαισίας, ενώ όπως είπαν χαρακτηριστικά οι επικεφαλής: «Για όλες τις οικογένειες ανά τον κόσμο μία πληροφορία είναι αυτή που έχει σημασία και αυτήν είναι που βρίσκεται το αεροπλάνο. Ωστόσο είναι κάτι που δεν ξέρουμε».

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι έχουμε μια νέα ένδειξη», δήλωσε νωρίτερα χαρακτηριστικά ο υπουργός Μεταφορών της Μαλαισίας, Χισαμουντίν Χουσέιν στους δημοσιογράφους στην Κουάλα Λουμπούρ.

Η δήλωση του υπουργού διατυπώνεται μετά την αποστολή από την Αυστραλία αεροσκάφους για να ερευνήσει τα δύο αντικείμενα που εντοπίστηκαν μέσω δορυφόρου να επιπλέουν στη θάλασσα.

Το ένα από τα δύο αντικείμενα που «ενδεχομένως έχουν σχέση» με την πτήση MH370 της Malaysia Airlines και εντοπίστηκαν από εικόνα δορυφόρου έχει μέγεθος 24 μέτρα, δήλωσαν επίσης οι αρχές της Αυστραλίας.

«Τα αντικείμενα είναι σχετικά ασαφή. Είναι αντικείμενα ενός ορισμένου μεγέθους, πιθανόν μέσα στη θάλασσα, που βυθίζονται και ανεβαίνουν στην επιφάνεια κατά διαστήματα», δήλωσε ο Τζον Γιανγκ, αξιωματούχος της Αυστραλιανής Αρχής για την Ασφάλεια στη Θάλασσα (AMSA). «Το μεγαλύτερο (από τα δύο αντικείμενα) δείχνει να είναι 24 μέτρα. Το άλλο είναι μικρότερο», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου.

Σύμφωνα με τον Αυστραλό πρωθυπουργό Τόνι Άμποτ και τα όσα δήλωσε την Πέμπτη, στο κοινοβούλιο της χώρας, τα αντικείμενα αυτά θα μπορούσαν να είναι συντρίμμια από την πτήση MH370 του Boeing 777 της Malaysia Airlines που αγνοείται ήδη για δώδεκα ημέρες.

«Νέες και αξιόπιστες πληροφορίες έχουν έρθει στο φως σε σχέση με την έρευνα για την πτήση MH370 της Malaysia Airlines στο νότιο Ινδικό Ωκεανό» δήλωσε ο Άμποτ στην αυστραλιανή βουλή.

«Η αυστραλιανή Αρχή για την Ασφάλεια στη Θάλασσα ( AMSA ) έχει λάβει πληροφορίες που βασίζονται σε δορυφορικές εικόνες των αντικειμένων που πιθανώς σχετίζονται με την αναζήτηση» ανέφερε. Ο Άμποτ είπε επίσης ότι έχει ήδη μιλήσει τηλεφωνικά με τον ομόλογό του της Μαλαισίας τον Νατζίμπ Ραζάκ και προειδοποίησε ότι τα αντικείμενα δεν έχουν ακόμη προσδιοριστεί.

«Το έργο του εντοπισμού αυτών των αντικειμένων θα είναι εξαιρετικά δύσκολο και μπορεί να αποδειχθεί ότι δεν είναι σχετικά με την αναζήτηση της πτήσης MH370» διευκρίνισε ο Άμποτ. Ο Αυστραλός πρωθυπουργός είπε ακόμη ότι ένα αεροσκάφος αναζήτησης ήταν προγραμματισμένο να φθάσει στην περιοχή όπου εντοπίστηκαν τα αντικείμενα περίπου την ώρα που αυτός μιλούσε στο κοινοβούλιο ενώ έγινε γνωστό ότι η αυστραλιανή Αρχή για την Ασφάλεια στη Θάλασσα (AMSA) θα προχωρήσει σε συνέντευξη Τύπου στην Καμπέρα στις 0430 GMT .

Μία άνευ προηγουμένου πολυεθνική έρευνα επικεντρώνεται σε δύο περιοχές αναζήτησης που σχετίζονται με βασικούς αερο-διαδρόμους. Ο πρώτος είναι σε χερσαία περιοχή στο τόξο βόρεια από το Λάος προς την Κασπία Θάλασσα και ο δεύτερος από τα νότια σε όλο τον Ινδικό Ωκεανό δυτικά του νησιού Σουμάτρα της Ινδονησίας προς τα δυτικά της Αυστραλίας. Η Αυστραλία ερευνά στο νότιο τμήμα του νοτίου διαδρόμου, με τη βοήθεια του αμερικανικού ναυτικού.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:00