29/02/2020 04:15:49

Δεύτερη ημέρα κινητοποιήσεων από ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ (Video)

Δεύτερη ημέρα κινητοποιήσεων από ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ (Video) - Media

Συνεχίζονται και σήμερα οι κινητοποιήσεις της ΑΔΕΔΥ και του ΠΑΜΕ, δεύτερη ημέρα της 48ωρης πανελλαδικής απεργίας, εναντίον της διαθεσιμότητας και ενδεχόμενων απολύσεων στο δημόσιο.

Το ΠΑΜΕ πραγματοποίησε συγκέντρωση στην Ομόνοια και με πορεία κατευθύνθηκε στο υπουργείο Υγείας στο οποίο βρίσκονταν και οι οργανώσεις των συνταξιούχων. Το ΠΑΜΕ έκανε αντίστοιχες κινητοποιήσεις και σε άλλες 11 περιοχές των χώρας.
 
Το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί νέο συλλατήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ θα ακολουθήσει συναυλία έξω από τη Βουλή, με σύνθημα «Υπερασπιζόμαστε τα δημόσια κοινωνικά αγαθά - όχι στις απολύσεις». 

Στις κινητοποιήσεις συμμετέχει και η ΟΛΜΕ καθώς το Σάββατο (22 Μαρτίου) λήγει το καθεστώς διαθεσιμότητας για τους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι θα συνεχίσουν και αύριο τις κινητοποιήσεις τους. 

«Μέσα στην ολομέτωπη επίθεση που δεχόμαστε οι εργαζόμενοι από κυβέρνηση - ΕΕ - ΔΝΤ, ξεχωριστή σημασία αποχτά η 22 Μαρτίου, μέρα που ολοκληρώνεται η περίοδος της διαθεσιμότητας και εκατοντάδες εκπαιδευτικοί, μαζί με χιλιάδες άλλους υπάλληλους, θα ανοίξουν το χορό των απολύσεων και στο Δημόσιο. Δεν αποδεχόμαστε τη μοίρα που μας ετοιμάζουν. Όπως όλο το διάστημα του οχταμήνου, έτσι και τώρα , με το συλλογικό μας αγώνα, με τις πολύμορφες κινητοποιήσεις μας, με την απεργία, με τη διεύρυνση των συμμαχιών με τα άλλα τμήματα των εργαζομένων ? ανέργων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, μπορούμε να αποτρέψουμε τις απολύσεις, να επιβάλουμε λύσεις» τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΟΛΜΕ.

Επίσης, στην απεργία συμμετέχει και η ομοσπονδία των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), τα οποία λειτουργούν και σήμερα με προσωπικό ασφαλείας.

«Διεκδικούμε ένα δωρεάν, δημόσιο, ποιοτικό, βιώσιμο σύστημα υγείας στην υπηρεσία του πολίτη» αναφέρει η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) και ζητάει «να πάψουν οι διαθεσιμότητες και η ομηρία των επί θητεία γιατρών, οι οποίοι μετά από πέντε χρόνια προσφοράς στο ΕΣΥ δεν έχουν ακόμη μονιμοποιηθεί». Επίσης, ζητεί άμεσα προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και υγειονομικού προσωπικού.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.