search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 14:14
MENU CLOSE

Ευρωεκλογές και μετά η συζήτηση για ελάφρυνση του χρέους, εκτιμά ο Π.Καρβούνης

20.03.2014 14:26
Ευρωεκλογές και μετά η συζήτηση για ελάφρυνση του χρέους, εκτιμά ο Π.Καρβούνης  - Media

Η συζήτηση για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους θα γίνει μετά τις Ευρωεκλογές, εκτίμησε ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα, Πάνος Καρβούνης.

Η συζήτηση για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους θα γίνει μετά τις Ευρωεκλογές, εκτίμησε ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα, Πάνος Καρβούνης.

Μιλώντας στον «Αθήνα 9,84» ο κ. Καρβούνης είπε ότι η χώρα μας «έχει κάνει αυτά που έπρεπε» και ότι η αξιολόγηση από την τρόικα  θα γίνει το καλοκαίρι, μετά τις ευρωεκλογές.

«Θα τεθούν θέματα που θα αφορούν το μέλλον μας»,είπε όπως το τι θα γίνει όσον αφορά τη χρηματοδότηση της Ελλάδας τα επόμενα χρόνια. 

Ο κ. Καρβούνης είπε ότι η χώρα χρειάζεται χρήματα, αλλά «το θέμα είναι πού θα τα βρούμε».

«Ακούω την κυβέρνηση που λέει ότι δεν χρειάζεται άλλο μνημόνιο και το σέβομαι αυτό. Μπορεί να βρεθούν τα χρήματα από τις αγορές. Ήδη, γίνεται συζήτηση για να βγει η Ελλάδα στις αγορές σε ένα είδους τεστ, να δει με πόσο χαμηλό επιτόκιο μπορεί να πετύχει νέα δανειοδότηση», είπε και πρόσθεσε πως αυτό που είναι πολύ σημαντικό είναι ότι η Ελλάδα, επειδή έχει νοικοκυρέψει τα του οίκου της και δεν ξοδεύει πιο πολλά από τα έσοδά της, έχουν μειωθεί πάρα πολύ οι ανάγκες δανειοδότησης.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Καρβούνης είπε ότι «το μεγάλο μάθημα της κρίσης είναι ότι θα υπάρχει δημοσιονομική πειθαρχία για πάντα και για όλους» και όχι μόνο για την Ελλάδα. 

Έτσι, εξήγησε, θα υπάρχει δημοσιονομική πειθαρχία, «δεν πρόκειται να ξαναγίνει ποτέ το "πάρτι" που έγινε παλιά», η Ελλάδα πλέον δεν θα κάνει μόνο περικοπές, αλλά θα μπει σε τροχιά ανάπτυξης και «θα πέσει νέο χρήμα, το οποίο θα προέλθει από την ανάπτυξη και αυτό μπορεί να σταματήσει την επιβολή φόρων, όπως αυτός της αλληλεγγύης».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 14:14