search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 15:50
MENU CLOSE

Ισραήλ: Εγκρίθηκε η ανέγερση περισσότερων από 2.000 κατοικιών στη Δυτική Όχθη

20.03.2014 18:01
Ισραήλ: Εγκρίθηκε η ανέγερση περισσότερων από 2.000 κατοικιών στη Δυτική Όχθη - Media

Η ισραηλινή στρατιωτική διοίκηση της Δυτικής Όχθης ενέκρινε τα σχέδια ανέγερσης περισσότερων από 2.000 κατοικιών στους εβραϊκούς οικισμούς των κατεχόμενων αυτών παλαιστινιακών εδαφών, τορπιλίζοντας τις ειρηνευτικές συνομιλίες.

Η ισραηλινή στρατιωτική διοίκηση της Δυτικής Όχθης ενέκρινε τα σχέδια ανέγερσης περισσότερων από 2.000 κατοικιών στους εβραϊκούς οικισμούς των κατεχόμενων αυτών παλαιστινιακών εδαφών, τορπιλίζοντας τις ειρηνευτικές συνομιλίες.

Μια επιτροπή του ισραηλινού υπουργείου Άμυνας ενέκρινε τα σχέδια που αφορούν συνολικά 2.269 κατοικίες σε έξι διαφορετικούς οικισμούς, διευκρίνισε ο διοικητής Γκάι Ίνμπαρ.

«Κάθε πρόοδος των σχεδίων είναι μια πολιτική απόφαση. Ο υπουργός Άμυνας Μοσέ Γιαλόν έλαβε την απόφαση να προχωρήσουν», υπογράμμισε ο Λιόρ Αμιχάι, εκπρόσωπος της ισραηλινής οργάνωσης κατά του εποικισμού Ειρήνη Τώρα, επισημαίνοντας ότι μένουν αρκετά στάδια μέχρι να ξεκινήσει η κατασκευή των κατοικιών.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου δείχνει με αυτό τον τρόπο «ακόμη μία φορά ότι δεν έχει καμία πρόθεση να καταλήξει σε μια ειρηνευτική συμφωνία και κάνει ό,τι μπορεί για να αναγκάσει τον παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς να αποσυρθεί από τη διαδικασία» των ειρηνευτικών συνομιλιών.

Σε μια έκθεση για τα «παραβιάσεις» των δικαιωμάτων των Παλαιστινίων από το Ισραήλ από την έναρξη των διαπραγματεύσεων τον Ιούλιο του 2013 ως τις 16 Μαρτίου, η Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PLO) ανέφερε την Τρίτη ότι στη διάρκεια της περιόδου αυτής «σκοτώθηκαν 56 Παλαιστίνιοι» και ξεκίνησαν οι εργασίες για την κατασκευή «10.509 οικιστικών μονάδων» στους εβραϊκούς οικισμούς.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 15:49