search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:43
MENU CLOSE

Η τέχνη του να ψηφίζεις

21.03.2014 22:00
oldphotospod_2003_062_cmyk1395392338.jpg

Όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές τόσο το πολιτικό θερμόμετρο αναμένεται να γράψει όλο και πιο υψηλές θερμοκρασίες.

Όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές τόσο το πολιτικό θερμόμετρο αναμένεται να γράψει όλο και πιο υψηλές θερμοκρασίες. Το θέμα είναι οι αντιπαραθέσεις, καθ’ όλα θεμιτές και νόμιμες στις δημοκρατίες, να προσβλέπουν στα συμφέροντα των πολιτών και όχι… των κομμάτων. Δηλαδή να μην επικρατήσει η κομματική λογική, αυτή που θα τραβήξει τα πράγματα στα όριά τους προκειμένου να έχουμε κομματικές επιτυχίες – αυτές δηλαδή που κατέστρεψαν τη χώρα!

Σε αυτό, ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο θα διαδραματίσουν οι ίδιοι οι πολίτες. Ποιους θα επιβραβεύσουν, ποιους θα επιλέξουν για εκπροσώπους τους; Πρέπει κάποια στιγμή και το εκλογικό σώμα να αναλάβει τις ευθύνες του απέναντι στην ίδια τη θέλησή του. Όλοι είμαστε γνωστοί και δεν υπάρχει ο κίνδυνος παρερμηνειών και παρεξηγήσεων. Ο θυμός, η εν θερμώ αντίδραση και τα πείσματα πρέπει να δώσουν τη θέση τους στην ψυχραιμία: δεν ψηφίζουμε για να τιμωρήσουμε, αλλά για να διεκδικήσουμε μια καλύτερη ζωή, ένα καλύτερο σήμερα. Δεν ψηφίζουμε για να εκδικηθούμε, αλλά για να αναδείξουμε με τη συμβολή μας τους άριστους, εκείνους που με τις πολιτικές τους θα μας ανακουφίσουν κοινωνικά, οικονομικά και εθνικά. Ψηφίζουμε με γνώμονα το γενικό συμφέρον – όσο αυτό είναι δυνατό – και όχι με γνώμονα τις προσωπικές επιδιώξεις μας, τις φιλίες μας, τις γνωριμίες μας με στόχο στο πίσω μέρος του μυαλού μας να βολευτούμε εκ νέου όπως – όπως…

Σε αυτές τις εκλογές οφείλουμε εκτός των άλλων να αλλάξουμε και τα κριτήρια αξιολόγησής μας. Τον τρόπο με τον οποίο επιλέγουμε. Με το σκεπτικό ότι αυτό που θα ψηφίσουμε αυτό θα έχουμε στο τέλος να «λαμβάνουμε», τελικά σε μας ανήκει η ευθύνη της ψήφου μας. Έτσι, σε αυτές τις εκλογές, οι ψηφοφόροι θα κληθούν να ξεπεράσουν τους εαυτούς τους, τις προκαταλήψεις τους, τις αγκυλώσεις τους, τις προσκολλήσεις τους, τις πολιτικές τους συνήθειες και παραδόσεις. Αν θέλουμε να είμαστε σοβαροί, πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες της δημοκρατικής μας επιλογής.Το μέλλον μας το διαμορφώνουμε πρώτα εμείς κι όχι οι άλλοι, και για το δικό μας παρόν και μέλλον είμαστε οι καθ’ ύλην αρμόδιοι. Εμείς, και όχι οι πολιτικοί που επιλέγουμε.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:42