search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:27
MENU CLOSE

Τρίτη ημέρα κινητοποιήσεων στην Παιδεία (Video)

21.03.2014 10:49
Τρίτη ημέρα κινητοποιήσεων στην Παιδεία (Video) - Media

Σε εξέλιξη βρίσκεται συγκέντρωση διαμαρτυρίας καθηγητών της ΟΛΜΕ στο υπουργείο Παιδείας, ενάντια στα σεμινάρια επιμόρφωσης των αξιολογητών και τις επικείμενες απολύσεις στην εκπαίδευση. Ισχυρή αστυνομική παρουσία.

Σε εξέλιξη βρίσκεται συγκέντρωση διαμαρτυρίας καθηγητών της ΟΛΜΕ στο υπουργείο Παιδείας, ενάντια στα σεμινάρια επιμόρφωσης των αξιολογητών και τις επικείμενες απολύσεις στην εκπαίδευση. 

Κλούβες των ΜΑΤ έχουν αποκλείσει την περιοχή, ενώ δε επιτρέπεται η είσοδος δημοσιογράφων στο κτήριο του υπουργείου. 


 
Σχολικοί σύμβουλοι κατέφθασαν στο υπουργείο Παιδείας, προκειμένου να συμμετάσχουν στο σεμινάριο επιμόρφωσης για την αξιολόγηση στην εκπαίδευση.

Οι συγκεντρωμένοι εκπαιδευτικοί της ΟΛΜΕ δεν τους επέτρεψαν να περάσουν και οι σύμβουλοι αποχώρησαν.
 

Νωρίτερα, μικροένταση σημειώθηκε όταν ομάδα σχολικών συμβούλων προσπάθησε να εισέλθει στο υπουργείο για να λάβει μέρος στο σεμινάριο. Οι εκπαιδευτικοί τους αποδοκίμασαν και δεν τους επέτρεψαν την είσοδο. 

Ολοκληρώθηκε η προγραμματιστεί συνάντηση πενταμελούς αντιπροσωπείας της ΟΛΜΕ με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Θέμις Κοτσιφάκης, ο εκπρόσωπος του συντονιστικού καθηγητών σε διαθεσιμότητα Νίκος Κικάκης, ο γενικός γραμματέας της ΟΛΜΕ Σταμάτης Νικολάου και δύο ακόμη μέλη του ΔΣ της Ομοσπονδίας. 

Στην καταγγελία της κυβέρνησης και των υπουργών διοικητικής μεταρρύθμισης και παιδείας προχώρησε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Θέμις Κοτσιφακης.
 
«Μας αποφεύγει ο Αρβανιτόπουλος», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Το πρωί, η πορεία της ΟΛΜΕ έφτασε έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ολοκληρώνοντας το πρώτο μέρος της σημερινής κινητοποίησης. 
 
Στην πλατεία Κλαυθμώνος πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΟΛΜΕ στο πλαίσιο της σημερινής 24ωρης απεργίας κατά των επικείμενων απολύσεων εκπαιδευτικών, λόγω της αυριανής λήξης της οκτάμηνης περιόδου διαθεσιμότητας. Στην συνέχεια η πορεία των εκπαιδευτικών πέρασε από το κέντρο της Αθήνας και έφτασε έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης έξω από το οποίο είχαν στηθεί οι κλούβες των ΜΑΤ. Λίγο πριν τις δυο το μεσημέρι η πορεία ολοκληρώθηκε και άνοιξαν όλοι οι δρόμοι στο κέντρο.


 
ΟΛΜΕ: Καταγγέλλουμε τον Υπουργό Παιδείας που αθετεί την υπόσχεσή του ότι δεν θα απολυθεί κανείς εκπαιδευτικός. 

Στην ανακοίνωσή της, η ΟΛΜΕ επισημαίνει: «Το ΔΣ της ΟΛΜΕ καταδικάζει την αναλγησία των υπουργών Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλου και Διοικ. Μεταρρύθμισης κ. Μητσοτάκη, αλλά και συνολικά της Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού κ. Σαμαρά, οι οποίοι οδηγούν στην απόλυση – σφαγή εκατοντάδες εκπαιδευτικούς της τεχνικής – επαγγελματικής εκπαίδευσης στις 22 Μάρτη». 

 
Και συνεχίζει η ΟΛΜΕ στην ανακοίνωση της «Καταγγέλλουμε τον Υπουργό Παιδείας που αθετεί την υπόσχεσή του ότι δεν θα απολυθεί κανείς εκπαιδευτικός. Καταγγέλλουμε και τους δύο Υπουργούς οι οποίοι κρύβονται αυτές τις ημέρες από την ΟΛΜΕ και τους εκπαιδευτικούς, αρνούμενοι ακόμα και τις συναντήσεις που οι ίδιοι είχαν υποσχεθεί ότι θα γίνουν.
 
Τους προειδοποιούμε ότι το εκπαιδευτικό κίνημα δεν πρόκειται να αποδεχθεί ως τετελεσμένα τις απάνθρωπες απολύσεις εκατοντάδων εργαζομένων στη δημόσια εκπαίδευση, τις πρώτες απολύσεις στο δημόσιο τομέα μόνιμων υπαλλήλων μετά από 100 χρόνια.
 
Δεν πρόκειται να ανεχθούμε την ακύρωση βασικών δημοκρατικών δικαιωμάτων μας, ιδίως των θεμελιωδών δικαιωμάτων μας στην εργασία και στη ζωή. Δεν θα αποδεχθούμε τις απολύσεις.
 
Τα ονόματα όσων υπογράψουν τις απολύσεις θα γραφτούν στα βιβλία της Ιστορίας με τα πιο μελανά χρώματα ως οι σφαγείς των εκπαιδευτικών και όλων των εργαζομένων της χώρας μας». 


 

Αρβανιτόπουλος: Προσπαθούμε να μην απολύσουμε εκπαιδευτικούς

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος υποστήριξε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να μην απολυθούν εκπαιδευτικοί, λόγω της αυριανής λήξης της οκτάμηνης περιόδου διαθεσιμότητας.

Σύμφωνα με τον υπουργό Παιδείας από τους 1.850 εκπαιδευτικούς, που βγήκαν σε διαθεσιμότητα, για τους 1.600 έχουν βγει προσκλήσεις και αναμένεται να τοποθετηθούν σε άλλες θέσεις. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:26