03/06/2020 15:39:49

«Ξινίζουν» για το γάλα

«Ξινίζουν» για το γάλα - Media

Ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα για τη στάση του στην ψηφοφορία για το γάλα άφησε, ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Βλάχος. Την ίδια ώρα ο Ν. Σηφουνάκης είπε στον Αθ. Σκορδά ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει υπέρ του νομοσχεδίου ενώ ο Μ. Χαρακόπουλος είχε συνάντηση επί του θέματος με τον γ.γ. της κυβέρνησης Τ. Μπαλτάκο.

Ο Γ. Βλάχος είπε ότι περιμένει επίσημη ενημέρωση και στη συνέχεια θα αποφασίσει αν θα ψηφίσει ή όχι τη σχετική ρύθμιση.

Δήλωσε πως έχει ενημερώσει τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη, ενώ υποστήριξε ότι υπάρχει εναλλακτική πρόταση, επί της οποίας θα μπορούσε να υπάρξει συμφωνία.

Απαντώντας στην ερώτηση τι θα κάνει εάν τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας, απάντησε: «κομματική πειθαρχία για τις ημέρες του γάλακτος, αδιανόητο μου φαίνεται. Αν αρνηθώ να ψηφίσω φρέσκο γάλα 11 ημερών, κάνω κομματικό παράπτωμα;».

«Αναμένω τη διαμόρφωση του τελικού κειμένου της συμφωνίας για το γάλα, το οποίο αρχικώς επρόκειτο να ανακοινωθεί μέχρι και την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής, προκειμένου να τοποθετηθώ με τη δέουσα υπευθυνότητα, όπως άλλωστε, θεωρώ, ότι έπραξα μέχρι σήμερα» δήλωσε ο Μάξιμος Χαρακόπουλος της ΝΔ μετά από συνάντηση που είχε με τον γ.γ. της κυβέρνησης Τάκη Μπαλτάκο.

Σε κάθε περίπτωση, ανέφερε πως τις τελικές του αποφάσεις θα λάβει το Σάββατο. 

''Το ζήτημα είναι εάν θέλουμε ή όχι να πέσει η τιμή του γάλακτος και όχι η διάρκειά του'' δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο υφυπουργός Ανάπτυξης Αθανάσιος Σκορδάς, απαντώντας στις αιτιάσεις βουλευτών της συγκυβέρνησης.

Ο Α. Σκορδάς «έδειξε» το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για το κόστος παραγωγής του γάλακτος και υποστήριξε ότι οι μεταρρυθμίσεις στο γάλα όχι μόνο δεν θα βλάψουν τους κτηνοτρόφους, αλλά θα τους ωφελήσουν.

Την ίδια ώρα, σχολιάζοντας τις αντιδράσεις, ο υπουργός Υγείας 'Αδωνις Γεωργιάδης δήλωσε στον ίδιο σταθμό: «Θα ήταν για γέλια, αφού περάσαμε όλα όσα περάσαμε, η συμφωνία να σταματήσει για το αν το γάλα είναι πέντε ή δέκα ημερών. Και θα έλεγα το ίδιο και για τα φάρμακα, αν δεν είχε περάσει η δική μου άποψη».
 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.