search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:31
MENU CLOSE

Ένας Βολιώτης μετακομίζει… στον Άρη (Video)

22.03.2014 10:13
Ένας Βολιώτης μετακομίζει... στον Άρη (Video) - Media

Έχει βρετανικό διαβατήριο, μένει μόνιμα στον Βόλο και θέλει να μετακομίσει στον… Άρη.

Έχει βρετανικό διαβατήριο, μένει μόνιμα στον Βόλο και θέλει να μετακομίσει στον… Άρη.
 
Ο 20χρονος Σάιαν Νεζάντ, ο οποίος ελπίζει ότι σε μερικά χρόνια θα εγκατασταθεί για πάντα στον «Κόκκινο Πλανήτη», είναι πρώην κασκαντέρ και κατάφερε να ξεχωρίσει ανάμεσα σε 200.000 υποψήφιους που επιθυμούσαν να κατακτήσουν μια από τις 40 διαθέσιμες θέσεις στο διαστημικό όχημα του προγράμματος Mars One που θα «επισκεφτεί» για μόνιμα τον Άρη.

«Εξεπλάγην», λέει ο ίδιος στην εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος, «καθώς έβλεπα τον αριθμό  των συμμετασχόντων να αυξάνεται εβδομάδα με εβδομάδα. Όταν λοιπόν έλαβα το mail από το πρόγραμμα, άρχισα να χοροπηδάω από τη χαρά μου! Αισθάνομαι ιδιαίτερη τιμή που οι υπεύθυνοι θεωρούν ότι είμαι κατάλληλος να αναλάβω όλες αυτές τις υποχρεώσεις».

«Πάντα με ενδιέφερε η αστρονομία. Διάβασα ένα άρθρο για τη συγκεκριμένη αποστολή κι όταν μπήκα στην ιστοσελίδα οι λεπτομέρειες μου κίνησαν το ενδιαφέρον» λέει ο Σάιαν.

«Το Διάστημα είναι ένα ανελέητο μέρος. Κάθε ημέρα κατά τη διάρκεια της αποστολής θα είναι δύσκολη. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να πιέσεις τον εαυτό σου σωματικά και συναισθηματικά. Ένα μάθημα που έχω πάρει από το παρκούρ είναι ότι πρέπει να χωρίζω κάθε δραστηριότητα ή προσπάθεια σε βήματα. Στη ζωή μου προσπαθώ να μην αφήνω τα συναισθήματά μου να με ελέγχουν κι αντιμετωπίζω όλες τις καταστάσεις βήμα βήμα» .

Το πρόγραμμα Mars One είναι πνευματικό τέκνο μιας ολλανδικής εταιρείας, η οποία ελπίζει ότι θα είναι η πρώτη που θα δημιουργήσει ανθρώπινη αποικία στον «Κόκκινο Πλανήτη». Για να χρηματοδοτηθεί η αποστολή σκοπεύει να μετατρέψει τη διαδικασία επιλογής των αστροναυτών σε ριάλιτι σόου. Ήδη το πρόγραμμα έχει ανακοινώσει σημαντικές συνεργασίες με κορυφαίες εταιρείες του χώρου, όπως η αμερικανική αεροναυπηγική Lockheed Martin και η βρετανική εταιρεία κατασκευής τηλεπικοινωνιακών δορυφόρων SSTL.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό θα προπορευτεί μια ρομποτική αποστολή Mars One το 2018, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει έως το 2025 το ταξίδι χωρίς επιστροφή των πρώτων ερασιτεχνών αστροναυτών.
 
Δείτε το βίντεο που έστειλε στο διαγωνισμό
 
Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:31