search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:01
MENU CLOSE

Έγινε της… αξιολόγησης

22.03.2014 17:20
Έγινε της… αξιολόγησης - Media

Σε αναβάθμιση της  προοπτική του κρατικού αξιόχρεου της Κύπρου σε «θετική» από «αρνητική», προχώρησε ο οίκος αξιολόγησης Moody's.

Σε αναβάθμιση της  προοπτική του κρατικού αξιόχρεου της Κύπρου σε «θετική» από «αρνητική», προχώρησε ο οίκος αξιολόγησης Moody's ,  διαπιστώνοντας καλύτερες των αναμενόμενων επιδόσεις της οικονομίας και κάνοντας λόγο για πειθαρχία της κυπριακής κυβέρνησης έναντι της διεθνούς τρόικας των πιστωτών.

Η βαθμίδα στην οποία τοποθετεί ο οίκος το κρατικό αξιόχρεο της Κυπριακής Δημοκρατίας πάντως παρέμεινε Caa3.

Σημειώνει ακόμη πως οι κυπριακές αρχές έχουν επιδείξει πειθαρχία στην «τήρηση των δεσμεύσεων που ανέλαβαν στο πλαίσιο του προγράμματος της τρόικας», γεγονός το οποίο «αυξάνει την πιθανότητα συνέχισης του προγράμματος στήριξης αυτού».

Στον απόηχο των εξελίξεων της Κριμαίας, ο οίκος αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας Fitch ανακοίνωσε ότι υποβάθμισε τις προοπτικές της ρωσικής οικονομίας από «σταθερές» σε «αρνητικές».

Νωρίτερα  και ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor`s υποβάθμισε σε "αρνητική" την προοπτική της ρωσικής οικονομίας, λόγω των κινδύνων που έχουν σχέση με τις δυτικές κυρώσεις σε βάρος της Μόσχας μετά την ένταξη της Κριμαίας στη ρωσική επικράτεια.

Στον απόηχο των υποβαθμίσεων ο MICEX, ο γενικός δείκτης στο Χρηματιστήριο της Ρωσίας, υποχώρησε πάνω από 1% την Παρασκευή, μετά και το διάταγμα του Μπαράκ Ομπάμα που επιτρέπει την επιβολή κυρώσεων σε καίριους τομείς της ρωσικής οικονομίας. Σε εβδομαδιαίο επίπεδο οι απώλειες για τον δείκτη άγγιξαν το 5%.
 
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:01