search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:56
MENU CLOSE

Σε 3 Ταμεία όλοι οι ασφαλισμένοι

23.03.2014 08:55
Σε 3 Ταμεία όλοι οι ασφαλισμένοι - Media

Τρία Ταμεία τα οποία θα προκύψουν από την ενοποίηση πάνω από 60 κλάδων ασφάλισης θα έχουν την ευθύνη χορήγησης της κύριας και επικουρικής σύνταξης καθώς και του εφάπαξ.

 
Τρία Ταμεία τα οποία θα προκύψουν από την ενοποίηση πάνω από 60 κλάδων ασφάλισης θα έχουν την ευθύνη χορήγησης της κύριας και επικουρικής σύνταξης καθώς και του εφάπαξ.
 
Οι νέοι φορείς θα καλύπτουν περίπου επτά εκατομμύρια εργαζόμενους και συνταξιούχους και θα έχουν στο εσωτερικό τους ενιαίους κανόνες, ενώ χωριστό πυλώνα θα αποτελεί το ΝΑΤ.

Η διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2014 και για το σχεδιασμό των αλλαγών θα συγκροτηθεί ειδική επιτροπή και θα εκπονηθούν οι απαιτούμενες αναλογιστικές μελέτες.
 
Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, έχει αναφερθεί επανειλημμένα στην ανάγκη για αλλαγές στη δομή του ασφαλιστικού συστήματος προκαλώντας μεγάλες αντιδράσεις από τους εργαζόμενους όταν είχε πει πως «το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας μας οικοδομήθηκε διαχρονικά στη βάση πελατειακών αντιλήψεων, με αποτέλεσμα σήμερα να είναι ένα μωσαϊκό εξαιρέσεων και ειδικών καθεστώτων».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50