12/12/2019 18:50:56

Σε 3 Ταμεία όλοι οι ασφαλισμένοι

Σε 3 Ταμεία όλοι οι ασφαλισμένοι - Media
 
Τρία Ταμεία τα οποία θα προκύψουν από την ενοποίηση πάνω από 60 κλάδων ασφάλισης θα έχουν την ευθύνη χορήγησης της κύριας και επικουρικής σύνταξης καθώς και του εφάπαξ.
 
Οι νέοι φορείς θα καλύπτουν περίπου επτά εκατομμύρια εργαζόμενους και συνταξιούχους και θα έχουν στο εσωτερικό τους ενιαίους κανόνες, ενώ χωριστό πυλώνα θα αποτελεί το ΝΑΤ.

Η διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2014 και για το σχεδιασμό των αλλαγών θα συγκροτηθεί ειδική επιτροπή και θα εκπονηθούν οι απαιτούμενες αναλογιστικές μελέτες.
 
Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, έχει αναφερθεί επανειλημμένα στην ανάγκη για αλλαγές στη δομή του ασφαλιστικού συστήματος προκαλώντας μεγάλες αντιδράσεις από τους εργαζόμενους όταν είχε πει πως «το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας μας οικοδομήθηκε διαχρονικά στη βάση πελατειακών αντιλήψεων, με αποτέλεσμα σήμερα να είναι ένα μωσαϊκό εξαιρέσεων και ειδικών καθεστώτων».ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.