search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:39
MENU CLOSE

Σπιτικά κρουασάν με 4 υλικά

24.03.2014 06:42
oldphotoschocolate-croissant1395643361.jpg

Ζεστοφουρνιστά, τρώγονται όλες τις ώρες της μέρας και γίνονται χωρίς καθόλου κόπο. Μπορείτε αντί για πραλίνα να τα γεμίσετε με μαρμελάδα, ή να τα κάνετε αλμυρά με γέμιση ζαμπόν-τυρί, πασπαλίζοντας με κεφαλογραβιέρα.

Ζεστοφουρνιστά, τρώγονται όλες τις ώρες της μέρας και γίνονται χωρίς καθόλου κόπο. Μπορείτε αντί για πραλίνα να τα γεμίσετε με μαρμελάδα, ή να τα κάνετε αλμυρά με γέμιση ζαμπόν-τυρί, πασπαλίζοντας με κεφαλογραβιέρα.

ΜΕΡΙΔΕΣ: 16

ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 30 ΛΕΠΤΑ
 
Υλικά

2 φύλλα σφολιάτας
¾ φλιτζ. τσαγ. πραλίνα φουντουκιού
1 κρόκος αβγού
3 κ.σ. φουντούκια ανάλατα, ψιλοκομμένα
 
Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190° C. Στρώνετε 2 λαμαρίνες με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.

Απλώνετε τα φύλλα σε ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας. Κόβετε κάθε φύλλο σφολιάτας σε τρίγωνα κομμάτια, ώστε να πάρετε 8 τρίγωνα από κάθε φύλλο.

Βάζετε στο κέντρο της μακριάς πλευράς των τριγώνων, από 2 κουταλάκια πραλίνα.

Τυλίγετε τη ζύμη σε ρολό, ξεκινώντας από την μακριά πλευρά και καταλήγοντας στη μύτη και πατάτε ελαφρώς για να κολλήσει και να μην ανοίξει στο ψήσιμο.

Βάζετε το κρουασάν στην λαμαρίνα. Συνεχίζετε με τον ίδιο τρόπο και σχηματίζετε όλα τα κρουασάν.

Χτυπάτε τον κρόκο με ελάχιστο νερό και αλείφετε τα κρουασάν με πινέλο.

Πασπαλίζετε με τα τριμμένα φουντούκια και ψήνετε στο φούρνο, μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν, για περίπου 30 λεπτά.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:24