search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 19:05
MENU CLOSE

Γι’ αυτό το λένε clasico!

24.03.2014 07:34
Γι’ αυτό το λένε clasico! - Media

Επιβεβαίωσε τον τίτλο του πιο συναρπαστικού ποδοσφαιρικού ντέρμπι το «clasico» στην Ισπανία με τις Ρεάλ και Μπαρτσελόνα να διδάσκουν ποδόσφαιρο και τους «μπλαουγκράνα» να παίρνουν τεράστια νίκη μέσα στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» επί της «Βασίλισσας» με 4-3.

Επιβεβαίωσε τον τίτλο του πιο συναρπαστικού ποδοσφαιρικού ντέρμπι το «clasico» στην Ισπανία με τις Ρεάλ και Μπαρτσελόνα να διδάσκουν ποδόσφαιρο και τους «μπλαουγκράνα» να παίρνουν τεράστια νίκη μέσα στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» επί της «Βασίλισσας» με 4-3.
 
Πρωταγωνιστής για ακόμη μία φορά ο Λιονέλ Μέσι που πέτυχε χατ-τρικ (κι έγινε δεύτερος σκόρερ στην ιστορία του ισπανικού πρωταθλήματος), ενώ σημαντικό ρόλο στην… απόδραση της Μπαρτσελόνα έπαιξε η αποβολή του Σέρχιο Ράμος στο 63ο λεπτό.
 
Φοβερή διακύμανση στο παιχνίδι, με τους Καταλανούς να προηγούνται (με τον Ινιέστα), τους Μαδριλένους να παίρνουν δύο φορές το προβάδισμα (δύο γκολ ο Μπενζεμά, ένα ο Κριστιάνο Ρονάλντο), τον διαιτητή να τα… χάνει (λάθος υπόδειξη πέναλτι υπέρ της βασίλισσας) και τον Μέσι να υπογράφει τον θρίαμβο της ομάδας του (με δύο πέναλτι), την ώρα που οι γηπεδούχοι έπαιξαν με δέκα παίκτες για μισή ώρα λόγω της αποβολής του Ράμος.
 
Αλγεινή βέβαια εντύπωση προκάλεσε μία φάση, όπου ο τηλεοπτικός φακός «συνέλαβε» τον Σέρχιο Μπουσκέτς να πατά στο κεφάλι τον πεσμένο Πέπε μετά το γκολ, με το οποίο ο Λιονέλ Μέσι ισοφάρισε σε 2-2 στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου.

 

Με αυτή τη νίκη, η Μπαρτσελόνα έμεινε ολοζώντανη στο κυνήγι του τίτλου, όντας πλέον στο -1 τόσο απ’ τους χθεσινούς τους αντιπάλους, όσο και την Ατλέτικο!
 
Εξαιρετικός -προφανώς- ο Μέσι, μαέστροι οι Ινιέστα και Τσάβι, έδειχνε να παλεύει μόνος του ο Ντι Μαρία, με τους Κριστιάνο και Μπέιλ να μην αποδίδουν τα προσδοκώμενα.
 

Ρεάλ Μαδρίτης: Ντιέγκο Λόπεθ, Πέπε, Ράμος, Κριστιάνο, Μπενζεμά (65’ Βαράν), Μπέιλ, Μαρσέλο, Αλόνσο, Καρβαχάλ, Μόντριτς (90’ Μοράτα), Ντι Μαρία 

Μπαρτσελόνα: Βαλντές, Άλβες, Πικέ, Μασεράνο, Άλμπα, Μπουσκέτς, Τσάβι, Φάμπρεγας (78’ Αλέξις), Νεϊμάρ (68’ Πέδρο), Μέσι, Ινιέστα 
 
 
Τα ΜΜΕ ανά τον κόσμο για το clasico
 
 
Ο αθλητικός Τύπος στην Ισπανία και όχι μόνο βλέπει τα πράγματα από τη δικιά του σκοπιά. 

El Mundo Deportivo: «Ντελίριο! Ο Μέσι με ένα αξέχαστο χατ-τρικ και ο Ινιέστα οδήγησαν μια εξαιρετική Μπαρτσελόνα στη νίκη. Οι πρωταθλητές ήταν θαρραλέοι και μπήκαν ξανά στη διεκδίκηση του τίτλου σε ένα κλάσικο με τρία πέναλτι». 


 
 
Sport: «Ο Μέσι κατέστρεψε τη Ρεάλ! Ο Λέο ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής με χατ-τρικ και μαζί με τον Ινιέστα υπέγραψαν τον ιστορικό θρίαμβο. Ο Κριστιάνο έκλαιγε πάλι για τη διαιτησία». 


 
 
Marca: «Το πρωτάθλημα τώρα αρχίζει. Η Ατλέτικο νέα πρωτοπόρος μετά τη νίκη της Μπαρτσελόνα στο Μπερναμπέου. Η αποβολή του Ράμος έβλαψε τη Ρεάλ. Ο Αντσελότι συνεχίζει να μην πείθει στα μεγάλα παιχνίδια». 
 

 
As: «Ποδοσφαιρική θύελλα. Τρία πέναλτι, επτά γκολ, μία αποβολή και πολλή ένταση. Μετά το κλάσικο και τη νίκη της επί της Μπέτις η Ατλέτικο είναι πρωτοπόρος». 
 

 
L’ Equipe: «Μέσι-Μπενζεμά 3-2». 
 

 
A Bola: «Το χατ-τρικ του Μέσι σταμάτησε τον Ρονάλντο». 
 

 
Gazzetta Dello Sport: «Ο Μέσι πήρε εκδίκηση, ο Ρονάλντο έξαλλος». 
 

 
Independent: «Τι κλάσικο! Χατ-τρικ του Μέσι, μάχες, αμφισβητούμενα πέναλτι και μία αποβολή στη νίκη της Μπαρτσελόνα». 
 

 
 
Ρονάλντο: «Πολλοί δεν μας θέλουν πρωταθλητές»
 
Δηλώσεις που θα συζητηθούν έκανε ο Κριστιάνο Ρονάλντο μετά την ήττα της Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Πορτογάλος σταρ απέδωσε στη διαιτησία του Ουντινάνο Μαγένκο το αποτέλεσμα και άφησε να εννοηθεί πως οι Καταλανοί έχουν διαρκή εύνοια.
 
«Ο διαιτητής έκανε πάρα πολλά λάθη. Ένα παιχνίδι τέτοιου επιπέδου χρειαζόταν έναν διαιτητή αντίστοιχης αξίας. Εκείνος ήταν νευρικός και αγχωμένος από την αρχή. Δεν θέλω να χρησιμοποιήσω δικαιολογίες για την ήττα μας, αλλά έκανε πολλά λάθη. Νομίζω ότι πολλοί δεν θέλουν να πάρει η Ρεάλ το πρωτάθλημα και ήθελαν να επιστρέψει η Μπαρτσελόνα στη διεκδίκηση του τίτλου. Αν έχανε σήμερα θα ήταν εκτός διεκδίκησης. Στα πέντε χρόνια που είμαι εδώ η Ρεάλ δεν έχει ευνοηθεί ποτέ από τη διαιτησία και ξέρω πώς λειτουργούν τα πράγματα εδώ. Πιστεύω πάντως πως παρ’ όλα αυτά εμείς θα πάρουμε το πρωτάθλημα στο τέλος», δήλωσε ο Ρονάλντο.
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 19:05