10/04/2020 21:58:49

Ο Νικόλας και η Στεφανία μας ξεναγούν στο... Blue Room

Ο Νικόλας και η Στεφανία μας ξεναγούν στο... Blue Room - Media

Δύο ηθοποιοί που συμπληρώνουν, ερμηνευτικά, ο ένας τον άλλον, εντρυφούν στα άδυτα των ανθρώπινων σχέσεων και της ερωτικής επαφής και επιχειρούν να απαντήσουν σε ερωτήματα που ακόμα και σήμερα παραμένουν αναπάντητα. Ο Νικόλας Αναστασόπουλος και η Στεφανία Κριεζή πρωταγωνιστούν από σήμερα, 20 Μαρτίου, στο τολμηρό έργο του David Hare με τίτλο «Blue Room», σε σκηνοθεσία Χρίστου Λύγκα, στο Σύγχρονο Θέατρο. Οι δύο ηθοποιοί μιλούν για τη συνεργασία τους επί σκηνής, καθώς και τη μέχρι τώρα πορεία τους στην υποκριτική, με πιο πρόσφατη στάση ένα... Μπλε Δωμάτιο.
Το «Blue Room» του David Hare, αν και προκλητικό από μόνο του, λόγω του έντονου ερωτικού περιεχομένου του, βασίστηκε στο ακόμη πιο αμαρτωλό «Ερωτικό Γαϊτανάκι» του Άρθουρ Σνίτσλερ. Ωστόσο η ουσία, όπως λένε οι ηθοποιοί, βρίσκεται στις σχέσεις μεταξύ των χαρακτήρων. «Οι ήρωες του έργου δεν επιδιώκουν μόνο την ερωτική επαφή, αλλά τα στοιχεία που αναζητούμε σε μια σχέση. Εμείς προσπαθούμε ερμηνευτικά να αποκωδικοποιήσουμε τις ανάγκες αυτές των ηρώων και, γιατί όχι, να οδηγήσουμε τον θεατή να ταυτιστεί με κάποιες από αυτές τις ανάγκες», αναφέρει ο Νικόλας Αναστασόπουλος, ο οποίος, όπως και η Στεφανία, υποδύεται πέντε διαφορετικούς ρόλους στο σανίδι. Η νεαρή ηθοποιός από την άλλη τονίζει πως «αυτό το έργο δεν προσεγγίζεται επιφανειακά, λόγω του σεξουαλικού περιεχομένου του. Αποφεύγοντας τη μόδα του γυμνού στο θέατρο, επικεντρωνόμαστε στις επιθυμίες που αναδύονται μέσα από τις ανθρώπινες σχέσεις και πώς αυτές συγχρονίζονται αρμονικά ή αναδεικνύουν ακόμα περισσότερο το ανικανοποίητο της ανθρώπινης ύπαρξης».
Παρά τη φύση του έργου και των ρόλων, οι δύο ερμηνευτές δεν είχαν αναστολές, με αποτέλεσμα η χημεία τους να είναι διακριτή εντός και εκτός πρόβας. «Είμαστε πλέον σαν... ζευγάρι», λέει αστειευόμενη η Στεφανία, που μετράει τρία χρόνια ως ηθοποιός και δεν φοβάται να πειραματιστεί υποκριτικά. Παιδί της δραματικής σχολής Πράξη Επτά, η Στεφανία πριν γνωρίσει τον κόσμο της υποκριτικής δίδασκε ισπανικά, αφού είχε φοιτήσει στο Τμήμα Ισπανικής Φιλολογίας στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Τρεις παραστάσεις μετά («Όνειρα», «Η περιπέτεια του μικρού Οδυσσέα» και «Picasso, στο μάτι του Ταύρου») αναλαμβάνει πέντε διαφορετικούς ρόλους στην ίδια παράσταση. «Με ενθουσιάζουν οι προκλήσεις. Άλλωστε θέλει... γερό στομάχι για να γίνεις ηθοποιός. Θα πρέπει να είσαι έτοιμος για κάθε δουλειά», λέει η Στεφανία.
Πιο έμπειρος και με δεκαετή παρουσία σε θέατρο και τηλεόραση («Κατάδικος», «Κοριολανός», «Μαύρα Μεσάνυχτα» κ.ά.), ο Νικόλας Αναστασόπουλος δεν θα μπορούσε, όπως λέει, να βρει καλύτερη... συμπαίκτρια από τη Στεφανία στο σανίδι. «Ευτυχώς στην καριέρα μου είχα την ευκαιρία να κυνηγήσω δουλειές και να συνεργαστώ με ανθρώπους που με ενδιέφεραν». Ο Νικόλας έχει ιδιαίτερη σχέση και με το παιδικό θέατρο, ενώ έχει διδάξει και σε θεατρικό εργαστήρι στην Κύπρο. «Μέσα από το θεατρικό εργαστήρι αντιλήφθηκα πως τα παιδιά ξέρουν περισσότερα για το θέατρο από ό,τι εσύ!» λέει χαρακτηριστικά.
Πόσο έτοιμος είναι εν τέλει ο θεατής να μπει στο Μπλε Δωμάτιο; «Το έργο αυτό πραγματεύεται πρόσωπα, καταστάσεις και φαινόμενα που είναι αλληλένδετα με την ανθρώπινη φύση και την ψυχοσωματική ένωση των ανθρώπων. Ο θεατής πρέπει να είναι προετοιμασμένος να δει ένα κομμάτι του εαυτού του σε αυτή την παράσταση», συμφωνούν και οι δύο.

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.