search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 06:13
MENU CLOSE

Φρυγανιά ζακυνθινή

26.03.2014 06:15

Ιδανικό ανοιξιάτικο γλυκό ψυγείου, με καταγωγή από τη Ζάκυνθο. Πρόκειται ουσιαστικά για τη σπιτική εκδοχή του εκμέκ!

Ιδανικό ανοιξιάτικο γλυκό ψυγείου, με καταγωγή από τη Ζάκυνθο. Πρόκειται ουσιαστικά για τη σπιτική εκδοχή του εκμέκ!

ΜΕΡΙΔΕΣ: 8
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 30 ΛΕΠΤΑ
 
Υλικά
1 πακέτο φρυγανιές
3 κ. σ. αμύγδαλα φιλέ καβουρδισμένα
1 κ. γ. κανέλα

Για τη σαντιγί
250 γρ. κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
3 κ.σ.  ζάχαρη άχνη
1 βανίλια

Για σιρόπι
1 φλιτζ. τσαγ. νερό
1 φλιτζ. τσαγ.  ζάχαρη
1 ξύλο κανέλα
3-4 γαρίφαλα (μοσχοκάρφια)
1 φλούδα λεμονιού

Για την κρέμα
1 ½ φακελάκι κρέμα άνθος αραβοσίτου (για βράσιμο)
 
Εκτέλεση

Φτιάχνουμε την κρέμα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και την αφήνουμε να χλιαρύνει.

Στο μεταξύ, βράζουμε σε κατσαρόλα όλα μαζί τα υλικά για το σιρόπι, για 5-7΄ περίπου. Μετά αφαιρούμε το ξυλάκι κανέλας, τη φλούδα λεμονιού και τα γαρίφαλα.
Παίρνουμε ένα πυρέξ μετρίου μεγέθους και στρώνουμε τη βάση του με φρυγανιές, γεμίζοντας τα κενά με μικρότερα κομματάκια φρυγανιές.

Τις περιχύνουμε με το χλιαρό σιρόπι και αφήνουμε να απορροφηθεί από τις φρυγανιές.

Κατόπιν, ρίχνουμε από πάνω την κρέμα και ισιώνουμε την επιφάνειά της με μία σπάτουλα. Βάζουμε το πυρέξ στο ψυγείο για να κρυώσει το γλυκό.
Φτιάχνουμε τη σαντιγί χτυπώντας στο μίξερ όλα τα υλικά μαζί, χρησιμοποιώντας το εξάρτημα σύρμα στην υψηλή ταχύτητα, μέχρι να πάρουμε μία παχύρρευστη, σφιχτή σαντιγί.

Απλώνουμε τη σαντιγί πάνω στο γλυκό με σπάτουλα και πασπαλίζουμε με αμύγδαλο φιλέ και κανέλα πριν σερβίρουμε.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:10