search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:11
MENU CLOSE

Νέα εξαγορά-μαμούθ από το Facebook

26.03.2014 09:23
Νέα εξαγορά-μαμούθ από το Facebook - Media

Μια νέα εξαγορά μαμούθ ανακοίνωσε το Facebook σε μια προσπάθεια προσέλκυσης χρηστών διαφόρων ηλεκτρονικών συσκευών.

 
Μια νέα εξαγορά μαμούθ ανακοίνωσε το Facebook σε μια προσπάθεια προσέλκυσης χρηστών διαφόρων ηλεκτρονικών συσκευών.
 
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο διευθύνων σύμβουλος του Facebook, Mark Zuckerberg, το κοινωνικό δίκτυο εξαγόρασε της Oculus VR Inc. μια εταιρεία μόλις 20 μηνών που κατασκευάζει γυαλιά εικονικής πραγματικότητας, έναντι 2 δισ. δολ. σε μετρητά και μετοχές. 

Το βασικό μοντέλο της Oculus, το Rift, είναι μια οπτική συσκευή για βιντεοπαιχνίδια και σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο Zuckerberg «θα κάνουμε την Oculus μια πλατφόρμα για πολλές άλλες εμπειρίες».
 
«Φανταστείτε να απολαμβάνετε ένα παιχνίδι από θέσεις ακριβώς δίπλα στο γήπεδο, να διαβάζετε σε μια τάξη με μαθητές και καθηγητές σε όλο τον κόσμο ή να συζητάτε με τον γιατρό σας πρόσωπο με πρόσωπο – απλά βάζοντας τα γυαλιά στο σπίτι σας», ανέφερε επίσης ο διευθύνων σύμβουλος του Facebook. 

Η Oculus ιδρύθηκε το 2012 από τον 21χρονο Palmer Luckey, ο οποίος κατάφερε να συγκεντρώσει περισσότερα από 2,4 εκατ. δολ. σε μια καμπάνια για νέες επιχειρήσεις προκειμένου να χρηματοδοτήσει τα πρώτα προϊόντα της εταιρείας του.

Υπενθυμίζεται ότι τον Φεβρουάριο το Facebook ανακοίνωσε την εξαγορά της εφαρμογής αποστολής μηνυμάτων για smartphone WhatsApp έναντι 19 δισ. δολ. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:11