search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:21
MENU CLOSE

Ο Παρθενώνας και άλλα 9 μέρη που ΠΡΕΠΕΙ να επισκεφτείτε (φωτό)

26.03.2014 22:00
Δείτε τον Παρθενώνα όπως δεν τον έχετε ξαναδεί, αλλά... όχι στην Ελλάδα! (video) - Media

Ενόψει καλοκαιρινών διακοπών, πολλά μεγάλα ταξιδιωτικά γραφεία και sites καταρτίζουν λίστες για όλα τα γούστα τουριστών.

 
Ενόψει καλοκαιρινών διακοπών, πολλά μεγάλα ταξιδιωτικά γραφεία και sites καταρτίζουν λίστες για όλα τα γούστα τουριστών.
 
Σε μία εξ αυτών, που αφορά τα μέρη που πρέπει κάποιος να επισκεφτεί έστω για μία φορά στη ζωή του, φιγουράρει ο Παρθενώνας. Και μάλιστα όχι σε οποιαδήποτε θέση αλλά στην πρώτη και καλύτερη.
 
Σύμφωνα μάλιστα με τα σχόλια που συνοδεύουν το εν λόγω άρθρο «μια επίσκεψη σε αυτά τα μέρη θα κάνει τα άγχη και τις έγνοιες σας να εξαφανιστούν».
 
Ο πλανήτης είναι γεμάτος από ωραία τοπία και θαύματα της φύσης και της ανθρωπότητας. Αν κάποιος έχει την οικονομική άνεση να ταξιδεύει μπορεί πραγματικά να θαυμάσει απίθανες ομορφιές και συγκλονιστικές δημιουργίες.
 
Για όλους εμάς τους υπόλοιπους, το ταξίδι γίνεται νοερά, μέσα από φωτογραφίες. Κάτι είναι κι αυτό αν και μετά μάλλον μεγαλώνει μέσα μας η ζήλεια και η επιθυμία να επισκεφτούμε όσο το δυνατόν περισσότερα από τα μέρη της λίστας.
 
Ας ταξιδέψουμε…
 
10. Ανταρκτική
 
Η πιο απομονωμένη και κρύα ήπειρος έχει μοναδικές φυσικές ομορφιές. Σε μεγάλο βαθμό αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ελάχιστοι άνθρωποι πατάνε το πόδι τους στους πάγους της. Ας μείνει έτσι…
 

9. Πυραμίδες
 
Ακόμη και σήμερα η κατασκευή τους παραμένει ένα αρχιτεκτονικό μυστήριο. Σε συνδυασμό με το μυστήριο που τις συνοδεύουν, τις κάνει έναν εξαιρετικά δημοφιλή προορισμό.
 

8. Μάτσου Πίτσου
 
Η αρχαία πόλη των Ίνκας αποτελεί θαύμα της αρχαίας αρχιτεκτονικής και πόλο έλξης εκατομμυρίων τουριστών από όλο τον κόσμο. Βρίσκεται σε υψόμετρο 2.700 μέτρων.
 

7. Στόουνχετζ
 
Αυτό το αρχαίο μνημείο στην Αγγλία έχει χτιστεί περί το 3000 προ Χριστού και αποτελούσε για χρόνια μυστήριο. Βρίσκεται σε κοντινή σχετικά απόσταση από το Λονδίνο και μια βόλτα μέχρι εκεί αξίζει.
 

6. Ταζ Μαχάλ
 
Περισσότεροι από 3 εκατομμύρια άνθρωποι το επισκέπτονται κάθε χρόνο και θαυμάζουν το δημιούργημα του αυτοκράτορα Σαχ. Η απόδειξη της μεγάλης αγάπης που είχε στην θανούσα σύζυγό του είναι ένα υπέροχο δείγμα αρχιτεκτονικής και μεγαλοπρέπειας.
 

5. Καταρράκτες Νιαγάρα
 
Τρείς τεράστιες υδάτονες κουρτίνες αποτελούν το φυσικό όριο μεταξύ του Καναδά και των ΗΠΑ στα σύνορα των πολιτειών του Οντάριο και της Νέας Υόρκης. Η ομορφιά τους είναι συναρπαστική.
 

4. Γκραντ Κάνιον
 
Αποτελεί ένα από τα θαύματα του κόσμου. Αυτός ο φυσικός κρατήρας που σχηματίστηκε από διάφορα γεωφυσικά φαινόμενα αποτελεί ζωντανό παράδειγμα του τι μπορεί να δημιουργήσει η φύση.
 

3. Βερσαλλίες
 
Αποτελούν το ωραιότερο παλάτι του κόσμου –και το πιο γνωστό. Οι κήποι του είναι απίστευτοι αλλά και το ίδιο το κτίριο δεν πάει πίσω καθόλου.
 

2. Σινικό τείχος
 
Χτισμένο τον 7ο αιώνα π.Χ. από τις τότε στρατιωτικές δυνάμεις της Κίνας, αποτελεί πολιτιστικό μνημείο της ΟΥΝΕΣΚΟ και είναι ορατό και από το διάστημα.
 

1. Παρθενώνας
 
Τα λόγια είναι περιττά όταν πρέπει κάποιος να περιγράψει αυτό το θαύμα που κοσμεί την Ελλάδα. Εκατομμύρια άνθρωποι από όλο τον κόσμο συρρέουν για να θαυμάσουν αυτό το σπάνιο δημιούργημα και θα συνεχίσουν να έρχονται.
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:21