search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 04:53
MENU CLOSE

Και εγένετο νέα Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας – Παραμένουν 14 οι μισθοί

26.03.2014 11:37
Και εγένετο νέα Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας - Παραμένουν 14 οι μισθοί - Media

Τα «βρήκαν» εργοδότες και ΓΣΕΕ, οι οποίοι συμφώνησαν στην υπογραφή νέας Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.
 

Τα «βρήκαν» εργοδότες και ΓΣΕΕ, οι οποίοι συμφώνησαν στην υπογραφή νέας Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Διατηρείται το επίδομα γάμου, ο 13ος και 14ος μισθός, οι τριετίες, ενώ υπάρχει πρόβλεψη για γονική άδεια και στους άνδρες. Η γονική άδεια καθορίζεται στους τρεισήμισι μήνες και για τον πατέρα, με την προϋπόθεση ότι δεν θα κάνει την ίδια περίοδο χρήση της η μητέρα.

«Υπογράφουμε με τη δαμόκλειο σπάθη πάνω από το κεφάλι μας. Θα αγωνιστούμε για να εισακουστούμε και να λειτουργούν ελεύθερες οι διαπραγματεύσεις», δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος.

 « Τώρα ας δουλέψουμε για να έρθουν καλύτερες ημέρες για τους εργαζομένους και τις επιχειρήσεις», δήλωσε ο απερχόμενος πρόεδρος του ΣΕΒ, Δημήτρης Δασκαλόπουλος.

 Ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), Βασίλης Κορκίδης, δήλωσε:  «Πέντε ημέρες πριν τη λήξη της τρίμηνης παράτασης και οι πέντε κοινωνικοί εταίροι προτάξαμε πάνω από όλα συναινετικά κριτήρια και φθάσαμε σε μία πολύ σημαντική συμφωνία, παρά τα εμπόδια της πρωτοφανούς για τη χώρα ύφεσης, και του ασφυκτικού νομικού πλαισίου που επέβαλε σοβαρούς περιορισμούς στη συλλογική αυτονομία.

» Είναι γεγονός ότι χωρίς συνεννόηση και συναίνεση, εργοδοτών και εργαζομένων δεν πρόκειται να αντιμετωπιστεί η ανεργία όσο και αν υποχωρήσουν ποιοτικά και ποσοτικά τα εργασιακά δικαιώματα. Οι αλόγιστες περικοπές στους μισθούς των εργαζομένων έλαβαν σήμερα τέλος με την ομόφωνη απόφασή μας να κρατήσουμε ενεργό το θεσμό των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, αφού με το 'μανδύα' της Ε.Γ.Σ.Σ.Ε. διατηρούμε το επίδομα γάμου.

 
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 02:15