search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 16:35
MENU CLOSE

«Προγραμματίζονται δυσμενείς αλλαγές σε εργασιακά και ασφάλιση»

26.03.2014 14:26
«Προγραμματίζονται δυσμενείς αλλαγές σε εργασιακά και ασφάλιση» - Media

Τον κώδωνα του κινδύνου για επερχόμενες δυσμενείς αλλαγές σε ασφαλιστικό και εργασιακό κρούει ο επιστημονικός διευθυντής του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ, καθηγητής Σάββας Ρομπόλης.

Τον κώδωνα του κινδύνου για επερχόμενες δυσμενείς αλλαγές σε ασφαλιστικό και εργασιακό κρούει ο επιστημονικός διευθυντής του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ, καθηγητής Σάββας Ρομπόλης, με αφορμή τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που περιλαμβάνει το πολυνομοσχέδιο, το οποίο θα κατατεθεί την Παρασκευή στη Βουλή.
 
Μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ εξέφρασε την εκτίμηση ότι στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο υπάρχει ένας προγραμματισμός δυσμενών αλλαγών στα εργασιακά και στην κοινωνική ασφάλιση, και ότι με την κατάργηση του φόρου υπέρ τρίτων «θα δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα στη βιωσιμότητα των ασφαλιστικών ταμείων» εφόσον «δεν προβλεφθεί, αυτοί οι φόροι, από τους πόρους υπέρ τρίτων που χρηματοδοτούσαν ένα μέρος των ασφαλιστικών ταμείων, από πού και πώς θα καλυφθούν, και τι επιδράσεις θα έχουν στη βιωσιμότητα, στα επίπεδα συντάξεων ή γενικότερα στα επίπεδα παροχών των συγκεκριμένων ταμείων».
 
Σχετικά με την ενοποίηση των ταμείων σε τρία, επισήμανε ότι το πρόβλημα έγκειται στον ΟΑΕΕ. Ανέφερε ότι λίγο πολύ στο ΙΚΑ καλύπτεται ένα μεγάλο μέρος της μισθωτής εργασίας και στον ΟΓΑ ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού. Αυτό, λοιπόν, που απομένει είναι η ένταξη των ελεύθερων επαγγελματιών στον ΟΑΕΕ, όπως είναι των γιατρών, φαρμακοποιών, δικηγόρων, μηχανικών, δημοσιογράφων κ.ά. Εδώ, τόνισε, πρέπει να προσέξουμε γιατί μπορεί να υπάρχει σαν στόχευση η ανασύσταση του αποθεματικού κεφαλαίου του ΟΑΕΕ, που αυτήν τη στιγμή βρίσκεται σε δυσμενή οικονομική κατάσταση, «αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει σε βάρος του αποθεματικού κεφαλαίου που διαθέτουν τα άλλα ταμεία, διότι τα άλλα ταμεία διατηρούν αυτό το κεφάλαιο, προκειμένου να ανταποκριθούν, στο παρόν και στο μέλλον, στις υποχρεώσεις τους απέναντι στους συνταξιούχους και τους ασφαλισμένους τους. Θέλει πάρα πολύ μεγάλη προσοχή για να μην οδηγηθούμε σε μειώσεις των συντάξεων».
 
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 16:27