search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 02:10
MENU CLOSE

Νέο κύμα αντιδράσεων από κυβερνητικούς βουλευτές για το γάλα

26.03.2014 14:32
Νέο κύμα αντιδράσεων από κυβερνητικούς βουλευτές για το γάλα - Media

Πληθαίνουν οι φωνές αντίδρασης από κυβερνητικούς βουλευτές για τις διατάξεις που αφορούν το γάλα, ενόψει της κατάθεσης του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή, το πιθανότερο μέχρι την Παρασκευή.

 
Πληθαίνουν οι φωνές αντίδρασης από κυβερνητικούς βουλευτές για τις διατάξεις που αφορούν το γάλα, ενόψει της κατάθεσης του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή, το πιθανότερο μέχρι την Παρασκευή.
 
Στους βουλευτές που τις προηγούμενες ημέρες είχαν εκφράσει την αντίθεση τους με τις επίμαχες διατάξεις, απειλώντας ακόμη και με «αντάρτικο», προστέθηκαν σήμερα ακόμη τρεις, δύο από τη Νέα Δημοκρατία και ένας ανεξάρτητος.
 
Πρόκειται για τους βουλευτές Ανδρέα Λοβέρδο, Ανδρέα Μαρίνο και Τιμολέων Κοψαχείλη.
 
Ο βουλευτής Ηλείας της ΝΔΑνδρέα Μαρίνος, με δήλωση του, τάχθηκε υπέρ της πρότασης των αγελαδοτρόφων, χωρίς ωστόσο να ξεκαθαρίσει τη στάση του στην ψηφοφορία εντός του Κοινοβούλιου, αν δεν υπάρξουν βελτιώσεις στις διατάξεις.
 
«Αναμφισβήτητα (σ.σ. η πρόταση των αγελαδοτρόφων), κινείται στη σωστή κατεύθυνση και μας βγάζει από το αδιέξοδο. Το σχέδιο νόμου στην υπάρχουσα μορφή του στραγγαλίζει την κτηνοτροφία και κυρίως τη γαλακτοπαραγωγό αγελαδοτροφία. Οι Έλληνες πολίτες δεν πρέπει να γίνουν έρμαια των πολυεθνικών εταιρειών και γι' αυτό οφείλουμε να τους προστατέψουμε από τα διάφορα τεχνάσματα αυτών των επιχειρήσεων. Είναι χρέος και καθήκον μας να στηρίξουμε την πρόταση των αγελαδοτρόφων, η οποία προασπίζει την εγχώρια παραγωγή» αναφέρει σε δήλωσή του.

Ο βουλευτής Γρεβενών της ΝΔ, Τιμολέων Κοψαχείλης εξέφρασε και αυτός την υποστήριξή του στην πρόταση των αγελαδοτρόφων δηλώνοντας πως «κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση και οφείλουμε να την εξετάσουμε».
 
Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, τον οποίο κάποιοι υπολογίζουν στις «εφεδρείες» του Μαξίμου σε περίπτωση διαρροών, δήλωσε την Παρασκευή στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 ότι θα καταψηφίσει.
 
«Έτσι όπως είναι οι ρυθμίσεις – με βάση και τις υπάρχουσες πληροφορίες- για το γάλα και τα φάρμακα, δεν τις ψηφίζω» ανέφερε κρατώντας, ωστόσο, επιφυλάξεις για να δει τις διατυπώσεις, στο τελικό κείμενο του νομοσχεδίου. 
 
Από την πλευρά του, ο αναπ. υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και «μπροστάρης» των αντιδράσεων Μάξιμος Χαρακόπουλος φέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να φτάσει μέχρι και την αποχώρηση από την κυβέρνηση στην περίπτωση που δεν υπάρξουν αλλαγές στις προωθούμενες ρυθμίσεις.
 
Ο ίδιος, την Τρίτη, με δήλωσή του, τάχθηκε υπέρ της πρότασης των αγελαδοτρόφων , χαρακτηρίζοντάς την «εποικοδομητική πρωτοβουλία».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 01:48