search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 11:07
MENU CLOSE

Στο τέλος του χρόνου το «δημόσιο» wi fi

26.03.2014 14:59
304 δήμοι στο πρόγραμμα για δωρεάν Wi-Fi ίντερνετ – Ποιές δυνατότητες θα προσφέρει - Media

Από τον Νοέμβριο του 2014 η δωρεάν πρόσβαση στο Ίντερνετ από δημόσια σημεία.

Από τον Νοέμβριο του 2014 η δωρεάν πρόσβαση στο Ίντερνετ από δημόσια σημεία.
 
Η πρώτη φάση του έργου, το οποίο τίθεται από αύριο σε διαβούλευση, αφορά δωρεάν ασύρματη πρόσβαση σε 4.000 κλειστούς και ανοικτούς δημόσιους χώρους σε όλη την Ελλάδα. Η δεύτερη θα επεκταθεί σε χώρους μεγάλης έκτασης, ειδικού ενδιαφέροντος και ειδικών τεχνικών και λειτουργικών απαιτήσεων δικτύου και εξοπλισμού και η τρίτη φάση αφορά πανεπιστήμια, νοσοκομεία και μέσα μαζικής μεταφοράς. Η πλήρης λειτουργία του δικτύου αναμένεται τέλος του 2014.
 
Για την πρώτη φάση του έργου, η επιλογή των σημείων (wi-fi hotspots) αφορά χώρους από 302 δήμους της χώρας (σε σύνολο 325) που υπέδειξαν οι ίδιοι, 100 αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία και 200 χώρους λιμένων και μαρινών. Στους δήμους αυτούς δεν συμπεριλαμβάνεται ο δήμος Αθηναίων, καθώς και άλλοι μεγάλοι δήμοι όπως Χαλάνδρι, Πετρούπολη, Κορωπί, Κερατσίνι- Δραπετσώνα και Πολυγύρος.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 11:02