search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:41
MENU CLOSE

Αυτές είναι οι θέσεις σε ΑΕΙ-ΤΕΙ (Λίστα)

27.03.2014 07:20
Αυτές είναι οι θέσεις σε ΑΕΙ-ΤΕΙ (Λίστα) - Media

Την Πέμπτη αναμένεται να ανακοινώσει το υπουργείο Παιδείας τον αριθμό των εισακτέων στα Πανεπιστήμια και στα ΤΕΙ που θα κυμαίνεται στα ίδια επίπεδα με την περυσινή χρονιά, δηλαδή 70.000 θέσεις. 

Την Πέμπτη αναμένεται να ανακοινώσει το υπουργείο Παιδείας τον αριθμό των εισακτέων στα Πανεπιστήμια και στα ΤΕΙ που θα κυμαίνεται στα ίδια επίπεδα με την περυσινή χρονιά, δηλαδή 70.000 θέσεις. 
 
Σύμφωνα με το «Έθνος», ευνοημένοι θα είναι όσοι στοχεύουν σε μια θέση στο 2ο, 4ο και 5ο επιστημονικό πεδίο, όπου οι θέσεις θα είναι περισσότερες. Δηλαδή φέτος θα είναι περισσότεροι οι φοιτητές που θα απορροφηθούν σε Πολυτεχνικές σχολές που εντάσσονται στο 4ο επιστημονικό, σε τμήματα Φυσικής, Χημείας, Μαθηματικών, Γεωγραφίας του 2ου επιστημονικού πεδίου, αλλά και σε Οικονομικά τμήματα του 5ου πεδίου.
 
Όπως επισημαίνει το δημοσίευμα της εφημερίδας και φέτος έγινε μια προσπάθεια εξορθολογισμού του αριθμού των εισακτέων στις διάφορες σχολές των πανεπιστημίων και των ΤΕΙ, ώστε να συμβαδίζει κατά το δυνατό και με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας.
 
Ειδικότερα, περισσότερες θέσεις αναμένεται να έχουν οι εξής σχολές:
 
-Πολυτεχνικές σχολές
-Τμήματα Φυσικής
-Τμήματα Χημείας
-Τμήματα Μαθηματικών
-Τμήματα Γεωγραφίας
-Τμήματα Οικονομικά
 
Αντίθετα, δυσκολότερα θα είναι τα πράγματα, αφού θα μειωθούν οι θέσεις και θα αυξηθεί ο ανταγωνισμός, για όσους επιθυμούν μια θέση σε σχολές που οδηγούν  σε επαγγέλματα με υψηλά ποσοστά ανεργίας ή με σοβαρές δυσκολίες απασχόλησης. Πρόκειται για σχολές όπως:
 
-Νομικές
-Φιλολογίες
-Παιδαγωγικά
-Ξενόγλωσσα τμήματα
-Τμήματα των τεχνολογικών ιδρυμάτων με πολύ χαμηλή ζήτηση.
-Καθηγητικές σχολές.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33