search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 08:31
MENU CLOSE

Μπισκότα σοκολάτας με γλάσο λευκής σοκολάτας

27.03.2014 22:00
oldphotosbiskota_sokolatas1395911301.jpg

Προσπαθήστε να φτιάξετε μπισκότα με ίδιο μέγεθος, διαφορετικά δεν θα ψηθούν όλα ομοιόμορφα. Επίσης, είναι σημαντικό να μείνει η ζύμη στο ψυγείο τουλάχιστον για 2 ώρες πριν τη δουλέψετε.

Προσπαθήστε να φτιάξετε μπισκότα με ίδιο μέγεθος, διαφορετικά δεν θα ψηθούν όλα ομοιόμορφα. Επίσης, είναι σημαντικό να μείνει η ζύμη στο ψυγείο τουλάχιστον για 2 ώρες πριν τη δουλέψετε.

ΜΕΡΙΔΕΣ: 40 ΤΜΧ
ΨΗΣΙΜΟ: 8 ΛΕΠΤΑ

Υλικά
170 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 πρέζα αλάτι
40γρ. κακάο σε σκόνη
3γρ. μαγειρική σόδα
120γρ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό, σε θερμοκρασία δωματίου
125 γρ. ζάχαρη
1 αυγό
1 βανίλια σκόνη
Για το γλάσο
56 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα λευκή
 
Εκτέλεση
 Σε ένα μπολ βάλτε το αλεύρι και το αλάτι. Μετά προσθέστε το κακάο και τη μαγειρική σόδα και ανακατέψτε. Στον κάδο του μίξερ βάλτε το βούτυρο και τη ζάχαρη και χτυπήστε τα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέστε το αυγό και τη βανίλια και συνεχίστε το χτύπημα. Χαμηλώστε την ταχύτητα και προσθέστε το αλεύρι. Ανακατέψτε μέχρι να έχετε μια λεία ζύμη. Πλάστε τη σε μπάλα, τυλίξτε τη με διάφανη μεμβράνη και βάλτε τη στο ψυγείο για 2 ώρες.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 °C στις αντιστάσεις πάνω. Βγάλτε τη ζύμη από το ψυγείο και καλύψτε δύο λαμαρίνες φούρνου με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Πάρτε λίγη λίγη ποσότητα ζύμης και πλάστε μικρά μπαλάκια. Τοποθετήστε τα στις λαμαρίνες, πιέζοντάς τα ελαφρά να γίνουν πιο επίπεδα.
Βάλτε τις λαμαρίνες στο φούρνο και ψήστε στη μεσαία σχάρα για 8΄. Βγάλτε τα από το φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν τελείως.
Για να φτιάξετε το γλάσο, ζεστάνετε στο φούρνο μικροκυμάτων τη λευκή σοκολάτα μέχρι να λιώσει. Περιχύστε με το γλάσο τα μπισκότα με ένα κουτάλι και μόλις το γλάσο σταθεροποιηθεί, σερβίρετε.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 08:27