search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 04:21
MENU CLOSE

Τέλος στο «φρέσκο» γάλα – Οι νέες ρυθμίσεις

27.03.2014 12:36
Τέλος στο «φρέσκο» γάλα – Οι νέες ρυθμίσεις - Media

Στις πέντε ημέρες ορίστηκε η διάρκεια ζωής του παστεριωμένου γάλακτος -αυτού που ώς σήμερα ονομάζαμε φρέσκο-, όπως αποφασίστηκε σε σημερινή σύσκεψη.

Στις πέντε ημέρες ορίστηκε η διάρκεια ζωής του παστεριωμένου γάλακτος -αυτού που ώς σήμερα ονομάζαμε φρέσκο-, όπως αποφασίστηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης με την συμμετοχή του υπουργού Αθανάσιου Τσαυτάρη, του αναπληρωτή υπουργού Μάξιμου Χαρακόπουλου και ομάδας πανεπιστημιακών και επιστημόνων από τον ΕΛΟΓΑΚ και τον ΕΛΓΟ Δήμητρα, για τη διάρκεια ζωής του παστεριωμένου γάλακτος.
Το πενθήμερο αποφασίστηκε λόγω και των συνθηκών παραγωγής/διακίνησης στην Ελλάδα.

Οριακά, δε, έχει περιθώριο αύξησης μιας ημέρας και αυτό αφού προηγουμένως συλλεχθούν τα απαραίτητα επιστημονικά δεδομένα.
 
H κυβέρνηση συμφώνησε με την τρόικα σε νέες ρυθμίσεις, με φόντο τις αντιδράσεις των «ανταρτών» βουλευτών για το γάλα και ενόψει της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου την Κυριακή.
 
Όπως ανέφερε νωρίτερα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αθανάσιος Τσαυτάρης, θα απαλειφθεί ο όρος «φρέσκο» από τις συσκευασίες του γάλακτος, το οποίο θα χωρίζεται ανάλογα με την επεξεργασία που έχει υποστεί σε δύο κατηγορίες. Αυτές θα είναι το παστεριωμένο (που σήμερα ονομάζουμε φρέσκο) και το υψηλής και υπερυψηλής θερμικής επεξεργασίας. Επιπλέον στην κατηγορία τού παστεριωμένου δημιουργείται μια υποκατηγορία, το γάλα ημέρας.

Ενημέρωση των βουλευτών της ΝΔ και μικροαλλαγές

Αργά το απόγευμα της Πέμπτης, σε ενημέρωση των βουλευτών της ΝΔ από τους αρμόδιους υπουργούς, αποφασίστηκε το ελληνικό γάλα να φέρει στη συσκευασία του μία ελληνική σημαία έτσι ώστε να ξεχωρίζει από τα εισαγόμενα.

Επίσης μετά από απαίτηση των βουλευτών, θα σταλεί από την κυβέρνηση μία επιστολή στην Κομισιόν που θα ζητά στα γάλατα εισαγωγής να αναγράφεται η χώρα προέλευσης της πρώτης ύλης, κάτι στο οποίο η τρόικα έχει διαφωνήσει κάθετα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 04:10