search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 22:45
MENU CLOSE

Δικαίωση του Γ. Σγουρού από το Ελεγκτικό Συνέδριο για τα σκουπίδια

27.03.2014 14:33
Μήνυση κατά Παναγιώταρου από Σγουρό - Media

Την απάντησή του για τα δημοσιεύματα εναντίον του, όσον αφορά στο θέμα των σκουπιδιών, δίνει ο περιφερειάρχης Αττικής και πρόεδρος του ΕΣΔΝΑ, Γιάννης Σγουρός.

Την απάντησή του για τα δημοσιεύματα εναντίον του, όσον αφορά στο θέμα των σκουπιδιών, δίνει ο περιφερειάρχης Αττικής και πρόεδρος του ΕΣΔΝΑ, Γιάννης Σγουρός.
 
Αναλυτικά η απάντηση όπως δημοσιεύεται στο www.enimerosi24.gr:
 
«… Η αναθέτουσα Αρχή (ΕΔΣΝΑ) για την επίμαχη σύμβαση έλαβε υπ’ όψιν τις οικονομικές συνθήκες, τις αρχές της χρηστής δημοσιονομικής διαχείρισης, καθώς και την εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος».
 
Αυτό αναφέρει μεταξύ άλλων στο σκεπτικό της η Απόφαση 1534/2014 του Ελεγκτικού Συνεδρίου και αποφαίνεται ότι το σχέδιο Συμφωνητικού μεταξύ του ΕΔΣΝΑ και της αναδόχου Κοινοπραξίας είναι νόμιμο και μπορεί να υπογραφεί από τα δύο μέρη.
 
Η Απόφαση αυτή δίνει απάντηση σε δημοσιεύματα και ισχυρισμούς υποψηφίων για την Περιφέρεια Αττικής περί «σκανδάλου απευθείας ανάθεσης 60 εκατομμυρίων ευρώ από τον Σγουρό» για τη διαχείριση των σκουπιδιών.
 
Ο Περιφερειάρχης Αττικής και Πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ Γιάννης Σγουρός δήλωσε:
 
«Βίωσα όλο το προηγούμενο διάστημα μια αήθη και συντονισμένη προσπάθεια σπίλωσης του ονόματος και της αξιοπρέπειάς μου.
 
Κομματικά, επιχειρηματικά και συντεχνιακά συμφέροντα προσπάθησαν μέσω «εργολαβιών» του Τύπου να εμφανίσουν το άσπρο μαύρο. Χωρίς να έχω υπογράψει μέχρι σήμερα καμία σύμβαση, κάποιοι ανακάλυψαν το «μέγα σκάνδαλο».
 
Κομματικοί υποψήφιοι έσπευσαν να συνδράμουν και να εκμεταλλευθούν αλιεύοντας στα βρώμικα νερά. Τώρα που η Απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου μας δικαιώνει απόλυτα, οι ίδιοι σφυρίζουν αδιάφορα. Αναρωτιέμαι αν αυτό είναι το νέο πολιτικό ήθος που κομίζουν όλοι αυτοί οι νεόκοποι στην Αυτοδιοίκηση. Όσοι λοιπόν επικαλούνται αρχές και διαφάνεια ας ξεκινήσουν από τα βασικά: το σεβασμό των Αποφάσεων της Δικαιοσύνης και το σεβασμό των αντιπάλων.
 
Η λασπολογία και τα χτυπήματα κάτω από τη μέση είναι κακό ξεκίνημα για όσους επιθυμούν να προσφέρουν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
 
Αυτές τις πρακτικές, που είναι διαδεδομένες στην κεντρική πολιτική σκηνή, ας μην τις μεταφέρουν και στην Αυτοδιοίκηση. Η δική τους «αρένα» είναι η συκοφαντία και η πόλωση. Η δική μας πρόταση είναι η σύνθεση και η παραγωγή έργου με απόλυτη διαφάνεια.
 
Έχω αποδείξει πολλές φορές σε όλη τη διαδρομή μου ότι στην πολιτική σκακιέρα παίζω με καθαρούς όρους. Για το λόγο αυτό δηλώνω ότι μέχρι τις εκλογές, παρά την απόλυτη δικαίωση μου από το Ελεγκτικό Συνέδριο, δεν θα υπογράψω καμία σύμβαση για το έργο αυτό. Όποιος εκλεγεί Περιφερειάρχης μετά τις εκλογές, ας πάρει και τις δέουσες αποφάσεις.
 
Όσο για τα «ποντικοπαπαγαλάκια» δεν θα αποφύγουν να βρεθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης, να λογοδοτήσουν και να υποστούν τις συνέπειες των πράξεών τους. Τέλος, επαναλαμβάνω και δημόσια την πρόσκληση μου προς τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να δώσει εντολή ελέγχου όλων των πράξεων του παρελθόντος, ακόμη και όταν στη διοίκηση του Συνδέσμου συμμετείχαν στελέχη των κομμάτων, που στηρίζουν σήμερα τους υποψηφίους που σκανδαλολογούν και εκτοξεύουν λάσπη».
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 22:03