search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 18:29
MENU CLOSE

Δείτε αναλυτικά ολόκληρο το πολυνομοσχέδιο

27.03.2014 15:09
«Μάχη» στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο – Κρίσιμη ψηφοφορία τα μεσάνυχτα - Media

Τρία άρθρα θα περιλαμβάνει το πολυνομοσχέδιο που καταθέτει στη Βουλή η κυβέρνηση την Παρασκευή και τίθεται σε ψηφοφορία την Κυριακή. Σε εκτόνωση οδεύουν οι διαφωνίες για το γάλα.

Τρία άρθρα θα περιλαμβάνει το πολυνομοσχέδιο που καταθέτει στη Βουλή η κυβέρνηση την Παρασκευή και τίθεται σε ψηφοφορία την Κυριακή.

Τα άρθρα αφορούν στα κριτήρια είσπραξης του κοινωνικού μερίσματος, στις τράπεζες και τις κατασχέσεις, καθώς και στις φορολογικές αλλαγές, ενώ συμπεριλαμβάνονται και οι αλλαγές στο γάλα, με στόχο να μην υπάρξουν «ανταρσίες» από τους διαφωνούντες βουλευτές.

Σε άλλες διατάξεις υπάρχουν ρυθμίσεις για την απελευθέρωση επαγγελμάτων όπως τα φαρμακεία, τα υγρά καύσιμα, τα περίπτερα, κρεοπωλεία, οι τουριστικές μεταφορές, αλλά και απελευθέρωση προϊόντων που τελούσαν υπό ειδικό καθεστώς διάθεσής όπως γάλα, ψωμί, βιβλία, τρόφιμα – ποτά, δομικά υλικά κ.α.

Επί της διαδικασίας, ο Γιάννης Δραγασάκης από τον ΣΥΡΙΖΑ, αντέδρασε στον χαρακτήρα του ''κατεπείγοντος'' του πολυνομοσχεδίου στην Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, χαρακτηρίζοντας την πρακτική της κυβέρνησης ως ''εκφυλισμό του Κοινοβουλίου''.

Ο Δημήτρης Κρεμαστινός από το ΠΑΣΟΚ ζήτησε, στη ίδια Διάσκεψη, ''περισσότερο χρόνο για τους βουλευτές'' κάτι στο οποίο συμφώνησε σύσσωμη η αντιπολίτευση.

Ο πρόεδρος του Σώματος Βαγγέλης Μεϊμαράκης, απάντησε λέγοντας ότι την διαδικασία αποφασίζει η κυβέρνηση η οποία έχει και τη νομοθετική πρωτοβουλία.

Προς συμβιβασμό για το γάλα

Αργά το απόγευμα της Παρασκευής έγινε ενημέρωση των βουλευτών της ΝΔ για το γάλα από τους αρμόδιους υπουργούς, Κωστή Χατζηδάκη, Αθανάσιο Τσαυτάρη και Μάξιμο Χαρακόπουλο. Μετά το τέλος της συζήτησης που αφορούσε το γάλα, φάνηκε ότι τα πράγματα οδηγούνται σε συμβιβαστική λύση.

Ο αναπ. υπουργός αγροτικής ανάπτυξης Μάξιμος Χαρακόπουλος δήλωσε ''σήμερα αποτρέψαμε τα χειρότερα, και εδώ θα είμαστε να δούμε την εφαρμογή''

Νωρίτερα είχε ανακοινωθεί οι νέες ρυθμίσεις για το γάλα από την κυβέρνηση.

Δείτε αναλυτικά το νομοσχέδιο:

Εδώ το πρώτο άρθρο με τίτλο: ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣΤΟΥ Ν.4046/2012 ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

Εδώ το δεύτερο άρθρο με τίτλο: ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ Α: ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ Ν.3864/2010 «ΠΕΡΙ ΙΔΡΥΣΕΩΣ ΤΑΜΕΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΗΣ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ»

Εδώ το τρίτο άρθρο με τίτλο: ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 18:03