search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 23:21
MENU CLOSE

Τους οφείλουν 22.000 ρεπό!

17.06.2010 07:06
Τους οφείλουν 22.000 ρεπό! - Media

Μεγάλο ζήτημα έχει προκύψει με τα ρεπό που χρωστά η ΕΡΤ στο προσωπικό της. Το πρόβλημα διογκώνεται ακόμη περισσότερο λόγω της ελλείψεως προσωπικού με αποκορύφωμα την λήξη των συμβάσεων των συμβασιούχων στο τέλος του μήνα.

Μεγάλο ζήτημα έχει προκύψει με τα ρεπό που χρωστά η ΕΡΤ στο προσωπικό της. Το πρόβλημα διογκώνεται ακόμη περισσότερο λόγω της ελλείψεως προσωπικού με αποκορύφωμα την λήξη των συμβάσεων των συμβασιούχων στο τέλος του μήνα.Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα το γεγονός ότι οφείλονται ρεπό περίπου στους μισούς του συνόλου των εργαζομένων, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ενώ το οικονομικό κόστος σε περίπτωση μη εφαρμογής της εργατικής νομοθεσίας… απλά είναι δυσβάστακτο.

Σε ανακοίνωση της η ΠΟΣΠΕΡΤ αναφέρει ότι «οι παραβιάσεις των εργασιακών σχέσεων, των αμοιβών και της νομιμότητας όλα αυτά τα χρόνια είχαν ξεπεράσει κάθε όριο, με αποτέλεσμα να συσσωρευθούν 22.000 οφειλόμενα ρεπό. Επειδή είχε ξεπεραστεί κάθε όριο ανοχής, απαιτήσαμε από τη Διοίκηση της ΕΡΤ να προβεί σε ρύθμιση ώστε να δοθούν τα χρωστούμενα ρεπό και να μη δημιουργηθούν νέα».

Για το ζήτημα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη την Τετάρτη στο υπουργείο Εργασίας μεταξύ του Δημήτρη Κωνσταντόπουλου, Διευθυντή του γραφείου του υπουργού Εργασίας του προεδρείου της ΠΟΣΠΕΡΤ με το νομικό σύμβουλο Δημήτρη Περπατάρη, εκπροσώπων της διοίκησης της ΕΡΤ αλλά και της Επιθεώρησης Εργασίας και βρέθηκε φόρμουλα που να διασφαλίζει τα δικαιώματα των εργαζομένων και να εξομαλύνει την κατάσταση για το μέλλον.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 23:21