search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 15:19
MENU CLOSE

Απαγόρευσαν συναυλία με αστυνομική εντολή

27.03.2014 16:12
Απαγόρευσαν συναυλία με αστυνομική εντολή - Media

Την απαγόρευση συναυλίας από την αστυνομία, μετά από σχετικό αίτημα της Ανώνυμης Εταιρείας Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΑΕΠΙ) καταγγέλλει ο πολυχώρος πολιτισμού «ΔΙΕΛΕΥΣΙΣ».

 
Την απαγόρευση συναυλίας από την αστυνομία, μετά από σχετικό αίτημα της Ανώνυμης Εταιρείας Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΑΕΠΙ) καταγγέλλει ο πολυχώρος πολιτισμού «ΔΙΕΛΕΥΣΙΣ».
 
Επρόκειτο για μουσικό αφιέρωμα στον Νίκο Γκάτσο, το οποίο απαγόρευσε το αστυνομικό τμήμα Κυψέλης κατόπιν αιτήματος της ΑΕΠΙ, η οποία έκανε λόγο για «τέλεση πράξεων προσβολής της πνευματικής ιδιοκτησίας».
 
«Η μέθοδος αυτή (απαγόρευση μιας ποιοτικής πολιτιστικής εκδήλωσης – και μάλιστα σε μια σχετικά υποβαθμισμένη περιοχή της πόλης – μέσω αστυνομικών οργάνων) εκδηλώνει μια επιθετικότητα ασυνήθιστη για την εποχή μας, συνηθισμένη δε σε παλαιότερες εποχές διώξεων της τέχνης», αναφέρει μεταξύ άλλων ο πολυχώρος «ΔΙΕΛΕΥΣΙΣ».
 
Το αίτημα της ΑΕΠΙ χαρακτηρίζεται «καταχρηστικό», καθώς ο πολυχώρος και η εταιρεία «βρίσκονται ήδη σε ένα στάδιο διαπραγματεύσεων για τη διαμόρφωση μιας συμφωνίας αποδεκτής και από τα δύο μέρη», ενώ θεωρείται «γνωστή» η πρόθεση των διοργανωτών να καταβάλουν αμοιβή για τη χρήση των πνευματικών δικαιωμάτων.
 
Στο αίτημά της προς το Αστυνομικό Τμήμα Κυψέλης η ΑΕΠΙ έκανε λόγο «τέλεση πράξεων προσβολής της πνευματικής ιδιοκτησίας» λόγω της «δημόσιας εκτέλεσης (…) προστατευόμενου από την εταιρεία μουσικού ρεπερτορίου χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια της ΑΕΠΙ», ενώ ζητούσε ρητά την απαγόρευση της συναυλίας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 15:18