search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 07:16
MENU CLOSE

Ηλεκτρονικά πλέον η θεώρηση βιβλιαρίων υγείας και η έκδοση συντάξεων

28.03.2014 11:32
«Παγώνει» η καταβολή εφάπαξ μέχρι τον Μάιο του 2015 - Media

Παρουσιάστηκε σήμερα το σύστημα «Άτλας»,το ψηφιακό Εθνικό Μητρώο Ασφάλισης και Ασφαλιστικής Ικανότητας.
 

Παρουσιάστηκε σήμερα το σύστημα «Άτλας»,το ψηφιακό Εθνικό Μητρώο Ασφάλισης και Ασφαλιστικής Ικανότητας.
 
Όπως είπε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, το σύστημα αλλάζει ριζικά τα δεδομένα ως προς την παρακολούθηση και τη διαχείριση της ασφαλιστικής διαδρομής κάθε πολίτη.
 
Συγκεκριμένα:
 
Κάθε εργαζόμενος θα μπορεί να έχει από τον προσωπικό του υπολογιστή πρόσβαση στο «ασφαλιστικό βιογραφικό» του,  από την πρώτη στιγμή που θα εισέλθει στην αγορά εργασίας μέχρι και τη συνταξιοδότησή του. Σε ποιον εργοδότη απασχολήθηκε, για πόση διάρκεια και με ποιο ασφαλιστικό καθεστώς.
 
Σύμφωνα πάντα με τον υπουργό, η έκδοση και απονομή σύνταξης, ακόμη και στις πιο σύνθετες περιπτώσεις διαδοχικής ασφάλισης, καθίσταται ζήτημα ημερών.
 
Από την 1η Ιουνίου 2014 καταργείται η θεώρηση των βιβλιαρίων υγείας. Η επιβεβαίωση της ασφαλιστικής ικανότητας τους θα γίνεται πλέον on line με το σύστημα «Άτλας» από τους ίδιους τους παρόχους υγείας.
 
Από τον φετινό Νοέμβριο, νέοι ασφαλισμένοι – μετά την 1.1.1994 – θα μπορούν να βλέπουν στον υπολογιστή τους το σύνολο της ασφάλισής τους.
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 07:11